likebalaton.hu | 2018.09.01. 09:00
3 romantikus hely a Balatonnál
Hűvösebb napokon jó a kedvesünkkel összebújni, sétálgatni. Mutatunk három különleges Balaton környéki helyszínt, ahol minden adott a meghitt hangulathoz.

A hidegebb, szeles napokon a strandolás helyett tegyünk egy-egy rövid túrát a Balaton körül a párunkkal. Készítsünk össze egy piknik kosarat, vigyünk magunkkal egy üveg bort és pokrócot, néhány órára felejtsük el a hétköznapokat. Pihenjünk, beszélgessünk, gyönyörködjünk a kilátásban!

A legendás Rózsakő

A régiek szerint ezen a badacsonyi bazaltkövön üldögélt szívesen Kisfaludy Sándor feleségével, Szegedi Rózával, és gyönyörködtek a Balaton szépségében. A helyiek úgy tartják, hogy a Rózsakőnek varázsereje van. Ha egy fiú és egy lány együtt, egymás kezét fogva ráül a kőre, a Balatonnak hátat fordítva, akkor még abban az évben egymáséi lesznek, összeházasodnak. A legenda szerint az is elég, ha csak a fiatal lány üldögél a kövön, és sóhajtozik vágyott szerelme után, mert a fiú egy éven belül feleségül veszi.

A helyszín tökéletes egy piknikezésre, romantikus sétára. Gyakorlott túrázók a Kisfaludy-kilátóhoz is elgyalogolhatnak.

Hegy a Szerelem szigete felett

A Benedek-hegy Veszprémben ugyan nem egy eldugott hely, mégis kiváló a romantikázásra. Közepén sétaút vezet az 1904-ben felállított kereszthez, bejáratánál 2013 óta áll a herendi porcelán Ecce Homo – Jézus szobor. A feljáratnál lakat falat állítottak, melyre szerelmespárok lakatokat zárnak, hogy szerelmük örökké tartson. A hegyről mesés panoráma nyílik a város északi részére, alatta a Szerelem sziget található (melynek padjait nyáron csókolódzó szerelmespárok foglalják el). A Benedek-hegy oldalsó sziklái mellé telepedve lehet piknikezni, jó társaságban egy üveg bort elfogyasztani, és a naplementét megcsodálni.

Piknik a Balatonon
Hogyan képzeljünk el egy nyár végi, őszi kiruccanást a Balatonon? Kettesben, vagy baráti társasággal? Egy biztos, hogy mindképpen nagyon romantikusan!
A zamárdi, négy csillagos Hotel Wellamarin kínálatában például rátaláltunk a WELLAPiknik elnevezésű ajánlatra, amelyben részesei lehetünk egy kellemes pikniknek. A vendégeknek piknikkosarat biztosítanak, hogy a szabadban tölthessenek néhány kellemes órát. A kosár takarót, bort és pogácsát is rejteget. A Balaton-parton, az erdőszélen esetleg egy szép parkban is leheveredhetünk és élvezhetjük a gyönyörű környezetet.
Készítette: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Sági Ági

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva