lakaskultura.hu | 2019.03.31. 08:00
3 tavaszváró virág, melyek újjáélesztik a nyaralót is
Ébreszd fel téli álmából a anyaralót a következő sziromcsodákkal, amelyek garantáltan tavaszi frissességet hoznak neked a négy fal közé.

Nárcisz

A nálunk rendkívül kedvelt nárcisz a trópusi területeken őshonos, hagymás növény, ami a lakásban napos, félárnyékos helyet kedveli leginkább. Tegyél néhány szálat egy formás vázába, azonnal beragyogja tavaszi pompájával az otthonod.

Tipp: A vágott nárcisz sokáig szép marad, ha virágfejig érő vízbe állítod őket. Amikor nárciszt vásárolsz, ügyelj rá, hogy mindig nyílt virágzatút válassz, ugyanis a vázában nem nyílik ki.

Tulipán

A tavaszi virágok közül a legnagyobb népszerűségnek talán a tulipán örvend. Az ezeregy színben pompázó virág azonnal feldobja a legegyszerűbb berendezésű helyiséget is. Ha vízbe teszed a tulipán csokrod, és kizárólag hideg vízzel töltöd újra a vázát, tovább megőrzi szépségét és üdeségét.

Tipp: Ha tavasszal kapsz egy cserepes tulipánt, elvirágzás után ne dobd ki a növényt! Őrizd meg a hagymáját őszig, majd ültesd ki a kertbe vagy az erkélyre, így jövőre újra megörvendeztet színkavalkádjával.

A Balaton körül több helyen is részt vehetesz tulipánszüreten.

Jácint

A jácint a mediterrán területeken őshonos, de Hollandiában olyan kedvelt volt a 18. században, hogy több mint kétezer fajtáját termesztették. A jácint a kora tavasz egyik első virága, szédítő illatának és élénk színeinek hála már egyetlen szál is képes tavaszi hangulatot varázsolni otthonokba.

Tipp: A jácint rengeteg fényt igényel, így lehetőleg napos, világos helyiségbe tedd. A könnyű, humuszos talajban érzi magát a legjobban. Sose hagyd, hogy a hagyma kiszáradjon, ez esetben ugyanis hamar elvirágzik. Ne legyen száraz a földje, ugyanakkor arra is vigyázz, hogy ne is pangjon benne a víz!

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva