2020.01.22. 06:35
3 vadonatúj célállomás olcsó járatokkal
Hirdetés - Elege van már az olyan népszerű városlátogatási ajánlatokból, mint Róma, Porto, Barcelona, Milánó vagy épp Madrid? Válasszon egyet a kevésbé ismert, ezáltal méltánytalanul mellőzött úticélok közül egy hétvégi kikapcsolódás erejéig. Fedezze fel, hogy miért is éri meg olcsó járatokat választania Ammán, Podgorica és Odessza városába. Bármelyik célállomást könnyedén elérheti ezek közül Magyarországról, kimondottan kedvező áron.

Miért válasszon olcsó járatot Jordániába?

Miközben mindenki más Olaszországba, Spanyolországba vagy Portugáliába utazik, Ön egy kissé egzotikusabb helyszínről álmodozik, amely nem terheli meg túlzottan a pénztárcáját? Jordánia kiváló választás lehet egy rövid nyaralásra. A Közel-Kelet szívében elterülő Ammán egy tökéletes centrum a rövid, pár napos utazások számára. Jordánia fővárosából könnyedén meglátogathatja a sivatagban elterülő Petra sziklába vésett városát – amely az UNESCO világörökségének része, vagy akár ellátogathat a Vörös tengerhez is. A városban mindenképp látogasson el a hegycsúcson található Amman Citadellához (Jabal Al-Qal’a). Különösképp szeretni fogja a csúcsról élvezhető kilátást, valamint a második századból származó Római Színházat.

Semmiképpen se hagyja ki a híres Hedjaz jordán vasút kínálta élményeket. Melyik a legjobb időpont, hogy Jordániába utazzon? Az év minden szakában feledhetetlen élményeket kínál, ugyanakkor egy okos döntés kedvező időjárási körülményeket választani, amely március – április, illetve szeptember – október között a leginkább valószínű.

Milyen áron találhat olcsó járatot Ammánba?

Vajon lehetősége van a Közel-Keletre utazni anélkül, hogy komoly kiadással kellene számolnia? A Ryanair Ammánba induló olcsó járataival mindenképpen lehetséges. Az ír légitársaság közvetlen járatok sokaságát kínálja Jordániába számos európai repülőtérről, mindazonáltal megfontolandó lehet akár az átszállási lehetőséget választani. Mindenképpen érdemes átnézni az tervezett járatokra vonatkozó árakat, hiszen folyamatosan bukkan fel olcsó repülőjegy Ammánba, amely kétségtelenül még kellemesebbé teszi majd a nyaralását.

Emellett természetesen lehetősége van a szálláson is pénzt megtakarítani. Amennyiben az elvárásai nem kivételes magasak, úgy jó ötlet már előzetesen szállást foglalni egy hostelben, melyet könnyedén megtehet az esky.com oldalon. Egyetlen éjszaka pár ember társaságában egy olyan, ajánlott helyen, mint például a The Boutique Hotel, Cliff Hotel vagy a Sydney Hotel meglepően olcsó árat eredményezhet. Tervezze meg városlátogatását Ammánba és ne feledje a kötelező vízumot sem, melyet 40 Jordán dinárért vásárolhat meg a repülőtéren.

Utazás Montenegróba – vajon megéri?

Az elmúlt évek során Montenegró népszerűsége rohamosan növekszik, mára már kimondottan népszerű célállomássá vált a nyaralók körében, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy olyan helyszíneket is maga mögé utasított, mint a jóval drágább Horvátország. Ez azt is jelenti egyúttal, hogy érdemes akár egy hétvégi utazás keretében is meglátogatni? Feltétlenül! Csupán választania kell egyet az olcsó járatok közül Podgoricába és máris tervezheti utazását az Adriai-tengernél fekvő üdülőhelyek valamelyikére. Mindössze ötven km távolságra Öntől! Rendszeres busz- és vonatjáratok indulnak olyan népszerű helyekre, mint Bar, Budva, Perast, Ulcinj és Kotor.

A kristálytiszta tengervíz, a zegzugos öblökben rejtőző hangulatos kőházak és természetesen a lélegzetállító táj – mind csak az Ön érkezésére vár. A tengeri ételek szerelmesei számára egy igazi mennyország, hiszen a kivételes finomságokat majd minden tengerparti étterem kínálatában megtalálhatják. Melyik időpont a legideálisabb a montenegrói utazásra? Csodás időjárás és jóval kedvezőbb árak tapasztalhatók a főszezonon kívül, javasoljuk, hogy válassza az Augusztus közepe és az Október vége közötti időszakot.

Mennyibe fog kerülni az utazás és a szállás Montenegróban?

Amikor a pár napos utazását tervezi Montenegróba, ne döbbenjen meg, hogy a végösszeg könnyedén mutathat azonos eredményeket, mint egy hétvégi nyaralás a Balatonnál. Ez miként lehetséges? Egyszerűen foglalja le olcsó utazását a Wizzair valamely Podgoricába induló járatára. Rendszeresen indulnak gépek, számos európai útvonalon.

Az olcsó repülőjegy lehetősége nagyban függ attól is, hogy mely repülőtérről indul a járat. Többek között ezért is okos döntés folyamatosan figyelni a különböző ajánlatokat, lehetőség szerint egy keresőmotor segítségével. Egyes szolgáltatások, mint például a korábban említett eSky által kínált keresőmotor lehetőséget kínálnak Önnek arra, hogy egyazon időszakra vonatkozóan hasonlíthassa össze a hotelek, apartmanok és hostelek árajánlatait.

Ne feledje, amennyiben Kotor városába utazik, mindenképp tekintse meg az Old Town Youth Hostel, a Hostel 89 valamint az Apartaments Lazarevic és Apartmani Markovic által kínált aktuális árakat a legjobb élmény érdekében.

Javasoljuk-e Önnek, hogy Odesszába utazzon?

A válasz egyértelmű. Természetes igen! Odesszát a Fekete-tenger gyöngyszemeként is ismerik, amely turisták százezreit vonzza minden évben, nem csupán Ukrajnából. A Ryanair olcsó járatainak köszönhetően ma már könnyedén és kedvező áron eljuthat erre a kivételes célállomásra. Mit érdemes megtekinteni és milyen programokat választhatunk Odesszában? A város 18. századi építészete lenyűgöző, amely magában foglalja az Odesszai Nemzeti Opera Akadémia és Balett Színház dekoratív épületét is.

Az odesszai látnivalók listáján mindenképp impozáns helyet foglal a tengerparti sétány a híres Potemkin lépcsővel. Kapaszkodjon fel a gigantikus lépcsősoron és tekintse meg a kikötőre nyíló lenyűgöző kilátást. A forróbb napokon érdemes a városi strandok homokos partjait meglátogatni, mint amilyen például az Arcadia Beach. Az éjszakai élet központja a Deribasowska utca, ahol kellemes esti programokra találhatunk. Mikor a legjobb Odesszába utazni? Olcsó repülőjegy vonatkozásában az őszi időszak, főként Október és November lehet a legjobb választás.

Milyen összeggel számoljunk az Odesszai járatok és szállások kapcsán?

Odessza határozottan nem tekinthető drága városnak, mindazonáltal annak érdekében, hogy a leginkább kedvező árakkal találkozzunk, mindenképp érdemes szállásunkat már jóval korábban lefoglalnunk, illetve megvásárolnunk repülőjegyünket. Ehhez természetesen lehetősége van igénybe venni az eSky keresőmotorját. Ne feledje, hogy különösen olcsó repülőjegy tekintetében az Odesszai utazásához a Wizzair légitársaság lehet a legjobb választás. A legkedvezőbb árakat a főszezonon kívül, illetve csupán egy kézipoggyász igénybevétele mellett kapjuk. Mindazonáltal akár egy nagyobb poggyász szállításával is könnyedén bukkanhat kedvező ajánlatokra utazásához.

Forrás: eSky.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva