origo.hu | 2021.03.09. 17:00
345.000 forintért adta el egy horgásztónak a Balatonból a halakat
Egy 37 éves férfi hatalmas pontyokat fogott ki a Balatonból tavaly nyáron, ezek után azonban nem engedte őket vissza a vízbe, hanem eladta egy másik horgásztónak.

A férfi Balatonkenesénél egy 17 és egy 28 kilós pontyot fogott ki a Balatonból, amiket a lefotózásuk után vissza kellett volna engednie a tóba. A nagyobbik hal egy 120 cm-es óriásponty volt, amit az elmúlt években már többször kifogtak, lefotóztak, majd visszaengedtek a vízbe. A férfi a két halat a kifogásukat követően nem rögzítette a nyilvántartásban, nem engedte vissza őket a tóba, hanem eladta egy Tolna megyei horgász 66 éves tógazdájának, 345 ezer forintért A két hal valós értéke 535.500 forint volt.

Nézd meg itt a legszebb, a Balatonból kifogott pontyokat!

A gazda megvette a halakat, pedig tudta, hogy a Balatonból fogták ki őket

Az egyik halat később kifogták a horgásztóból, és a sikert büszkén posztolták is az interneten, majd a halat visszaengedték a tóba. A halnak azonban jellegzetes sérülései vannak, amelyek miatt könnyen azonosítható, ezért a Balatoni Halgazdálkodást végző gazdasági társaságnál felismerték és jelezték a tógazdának, hogy az állat a Balatonból származik. A gazda a következő kifgoásnál értesítette a balatoni kollégákat, majd a halat visszavitték a Balatonba.

A fennmaradó 107 000 forintos kárt a horgász fizette ki

Ennek oka, hogy a kisebbik halat nem lehet azonosítani. Az ügyészség lopás miatt indított eljárást a horgász és a halastó gazdája ellen. Azt javasolták, hogy a bíróság tárgyalás nélkül bocsássa őket próbára. A bíróság ezzel megegyezően 2-2 év próbaidőre bocsátotta a két férfit. A végzés nem jogerős.

Ha mindig tudni szeretnéd, hogy mi történik a balatoni pecás életben, érdemes nálunk tájékozódnod.

 

Forrás: origo.hu

Nyitókép: Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva