2018.07.30. 10:00
5 extra fröccsrecept, ha unod a bort szódával
Egyik kedvenc hungarikumunk, a fröccs bátran fogyasztható frissítőként, étkezések kísérőjeként vagy akár esti beszélgetések mellé. A Bognár Pincészet összegyűjtött 5, friss gyümölcsökkel, szörpökkel és fűszernövényekkel ízesített fröccsös receptet a nyári kánikulára való tekintettel.

FRÖCCSLIMONÁDÉ
Ha valami igazán frissítő és üdítő italt innál, ezt az egyszerű „felnőtt limonádét” ajánljuk. Rendkívül könnyű elkészíteni, hiszen csak egy kis Irsai Olivér, szóda, sok-sok citrom, jég és cukorszirup kell hozzá. Szelj bele citromkarikákat is, ha fokozni akarod a gyümölcsös hatást!

A glass of homemade Mint lemonade

LIME-MENTÁS OLASZRIZLING/ MENTHOLÁDÉ
A fröccslimonádé felturbózott változata ez a lime-os-mentás különlegesség. Vedd alapul a jeget, add hozzá a szódát és az olaszrizlinget, majd tegyél rá elegendő mennyiségű lime-menta ízesítésű szörpöt! Végül szórd meg kockázott limedarabokkal és mentalevéllel a koktélt!


KIVI-GYÖMBÉR FRÖCCSTURMIX
Kissé összetettebb ez a kivis-gyömbéres recept, de annál finomabb! Szerezz be két kivit, turmixold össze a tört jéggel és egy kevés szeletelt gyömbérrel, adj hozzá egy kevés cukorszirupot, majd önts bele egy kis irsait! Az ínyencek pezsgővel is fogyaszthatják.


MÁLNAVARÁZS
Ne keverjük össze a sima macifröccsel ezt a változatot! A Málnavarázs attól különleges, hogy sok-sok málnaszem is belekerül a málnaszörppel ízesített, jeges rozéfröccsbe. Tegyél bele citromlét és bazsalikomot is!


CITRUSBOMBA
Ezt a grapefruit és narancs ízesítésű fröccslimonádét kétféle módon is elkészítheted: ha frissítő, üdítő hatást szeretnél elérni, olaszrizlinggel ajánljuk, ha pedig a gyümölcsösebb, édesebb ízvilágra szavazol, rozéborból is készítheted. Egy a lényeg: legyen benne sok-sok jég és gyümölcs!

Forrás: mindmegette.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva