2020.01.13. 14:00
5 növény, amely télen is díszítheti a kertet
Ki mondta, hogy csak tavasszal, nyáron és ősszel gyönyörködhetünk színekben? Az alábbi növényeken nem fog ki a hideg és a fagy. Ha ezen a télen nem igazán szép a nyaraló kertje, akkor se bánkódj, ideje megtervezni, milyen legyen jövő télen. :)

1. Csarab

Félárnyékos helyen is tartósan pompázik a Norvégiából származó, decemberig virágzó csarab (Calluna vulgaris). Minden szempontból igénytelen, a kevésbé tápanyagdús talajon is megél.

 

2. Vékony és alpesi erika

Hasonlóak a csarabhoz, ám nem összekeverendőek! A vékony erikát (Erica gracilis) savanyú, tőzeges talajba ültessük. A napos helyet kívánó, nem mészérzékeny alpesi erika (Erica carnea) decembertől áprilisig nyílik. Tartsuk nyirkosan a földjüket!

 

3. Varjúháj

Napos, védett erkélyeket hosszan díszíti a párnás virágzatú piros Sedum telephium ’Herbstfreude’. Jó vízelvezetésű talajt igényel, akárcsak a csillag alakú rózsaszín virágokat bontó októberi varjúháj (S. sieboldii). Alacsony termetének és elterülő habitusának köszönhetően ládákba, kőedényekbe is illik. Kékeszöld levelei télre rózsaszínesre, narancsosra váltanak.

 

4. Díszkáposzta

Az őszi balkont színesítő fodros levelű Brassica oleraceát közönséges káposztából nemesítették. Napos-félárnyékos helyen jól mutat összeültetésekben. Talajban nem válogat, de öntözni és tápoldatozni kell.

 

5. Dérbabér

Ez az örökzöld törpecserje tavasszal borul virágba, addig pedig télen csodálatos skarlátvörös bimbókkal kápráztatja el a kertünket. Hajlamos a kiszáradásra, még télen is, ezért hetente érdemes ellenőrizni a talaja nedvességét.

Forrás: lakaskultura.hu
Fotók: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva