Bólyi Alexandra | 2018.09.06. 17:42
5 remek lovarda a Balatonnál
A Balaton-felvidék vagy a Zalavölgy legszebb tájain igazán izgalmas program egy lazító wellness, amit borkóstoló követ az egyik helyi pincészetben. Olyan helyeket ajánlunk, ahol az egész család talál magának kikapcsolódási lehetőséget.

Egyszer mindenképp ki kell próbálni, hogy milyenek lóhátról a Balaton-felvidék vagy a Somogyi-dombság legszebb tájai. A Balaton környéki lovas panziók várják azokat, akiket a természet közelsége és a sportolás vonz. A hideg időszakban a legtöbb szálláshelyen jakuzzi és szauna is található.

EQUITAL LOVASUDVAR
A Keszthelyi hegységbe simuló falu, Nemesvita adottságaival nem csak a lovasoknak kedvez, hanem az aktív turizmus híveinek, a gyermekes családoknak, a világtól elvonulni vágyó vendégeknek is. A kertből nyíló kilátást a Balaton-felvidék vulkáni tanúhegyei uralják. A Balaton csupán 3 kilométerre található. A turisták által kedvelt helyek, mint Badacsony, Szigliget, Keszthely, Tapolca 15 kilométeren belül vannak. A pihenéshez az Equitalban, medence, jacuzzi, szanuna, napozó terasz, hatalmas kert, játszótér, homokos röplabda és foci pálya, egész nap nyitva tartó étterem áll rendelkezésre.

Az aktív kikapcsolódáshoz egy sor lehetőség kínálkozik: biciklis és gyalogtúra útvonalak, vízisportok, golf, barlangtúra, vár- és városlátogatás, borturizmus, termelői piacok és persze a lovaglás.

GYULA VEZÉR LOVASBIRODALMA

A lovasbázis a Balaton-felvidék legnyugatibb részén helyezkedik el, Magyarország egyik legszebb, legváltozatosabb tájegységén, a tapolcai-medencében. Geológiai értékei a vulkanikus tanúhegyek: Badacsony, Gulács, Tóti-hegy, Csobánc, Haláp, Véndek-hegy, Szent György-hegy és Szigliget hegyei.

Ebben a tanúhegyekkel övezett területen fekszik Gyulakeszi, amely közvetlenül a Csobánc-hegy lábánál, a Káli-medence bejáratánál helyezkedik el, kiváló lehetőségeket adva a természet szerelmeseinek és a lovassportot kedvelőknek.

Itt rendezték meg éveken át a Gyulaffy-napokat, amely a Csobánc várának híres-hírhedt kapitánya, Gyulaffy László emlékét és a török kort idézte. A lovardához két kültéri pálya és több körkarám is tartozik, a legnagyobb átmérője 120 méter, így biztos alapokat szerezhet a vezetett tereplovagláshoz, ami ezen a környéken tényleg olyan, mint egy időutazás. A néhány órás programtól az egész hetes túrákig bármit megszerveznek.

Lovardában a kezdő és haladó lovasok egyaránt megtalálhatják a nekik megfelelő programokat, a mellette található karámokban a vendégek szakképzett oktatók segítségével ismerkedhetnek meg a lovaglás rejtelmeivel. A 4 éves kor alatti gyermekek számára vezetgetés ajánlott, a kezdőket futószáron, a haladókat pedig karámban oktatják egyénileg illetve csoportban. Tereplovaglást is biztosítanak a teljesen megbízható magyar félvér lovaikon.

 

RÁDPUSZTA GASZTRO-ÉLMÉNYBIRTOK
A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópályától alig 800 méterre, míg a Balatontól csekély 3 km-re található. A hétköznapi pezsgő világból kicsit elmenekülve egy balatoni közelségű, a Rádi-tavakkal körül ölelt, igazi kincs várja a felfedezni vágyókat!

Itt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült Árpád-kori templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont és tökéletes helyszínként szolgál esküvői szertartások levezénylésére a mai napig.

Évszázadok jöttek – mentek, majd másfél évtizeddel ezelőtt új korszak kezdődött Balatonlelle-Rádpuszta történetében. 1997-ben egy romos épület megvásárlásával indult el az a folyamat, melynek eredményeképpen mára az alig százötven lelket számláló zsáktelepülésen egy 6,5 hektáron elterülő idegenforgalmi központ jött létre, ami magyaros vendégszeretettel várja vendégeit. A lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által minősített Kiemelt Bemutatóhely, mely 5 patkós minősítésű.

A csárdába a hagyományos ízes magyar ételeket mellett, a 180 éves Magyar Borok Pincéjében pedig megtalálható a magyarországi 22 borvidék kiállítása, emellett megtalálható a hazai pezsgők és eredet védett pálinkák széles kínálata.

 

BELLA LOVASUDVAR
A Bella Állatpark Siófok Budapest felőli oldalán a 7-es útról, a rádiótorony előtt elhaladó Szabadi utcáról a Verebesi utcára bekanyarodva betonúton közelíthető meg. Parkolóval, utakkal, karámokkal, kerttel, kertibútorokkal és kerti járdával ellátott 30000 négyzetméteres területen található.

Az állatparkban gyerekek és felnőttek is megtapasztalhatják a lovaglás és a tevegelés élményét! Hatalmas élmény, teljes biztonsággal és kísérővel.

Aki szereti a természetet és az állatokat látogasson el az állatokkal barátkozni és kikapcsolódni!

SZENTMIHÁLYPUSZTAI LOVASTANYA
Szeretne korlátok nélkül lovagolni? A háborítatlan természet növény- és állatvilágát lóháton felfedezni? Szeretne lazítani, és megélni a család-és gyerekbarát szálláshely, az ízletes konyha és a finom, tájjelegű borok nyújtotta élvezeteket? A festői Zalavölgyben fekvő szentmihálypusztai Lovardában a zalai dombok között mindezt megtalálja.

A régió legnagyobb lovardája a zalaszentgróti és kehidakustányi termálfürdők közvetlen közelében, Keszthelytől 25, Hévíztől 15 km-re fekszik. A 35 kiegyensúlyozott, jól képzett ló, szakképzett személyzet garantálják a feledhetetlen és határok nélküli lovas élményt úgy kezdő, mint haladó lovasok számára.

Összeállította: Bólyi Alexandra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva