2019.12.27. 06:00
5 szabadtéri programötlet, ha már unod a bejglit és a tévét
A legjobb ajándékok mellett is megunjuk egy idő után a négy fal között, menjünk hát ki egy kicsit a szabadba. Mutatunk hozzá néhány program javaslatot.

1. Korcsolyapálya a veszprémi várban vagy valamelyik Balaton környéki pályán

Veszprém belvárosában az Óváros téren egy 350 négyzetméteres korcsolyapályán élvezhetjük a tél legszebb pillanatait. December 6. és február 2. között forralt bor, finom falatok, bérelhető korcsolyák kicsiknek és nagyoknak, valamint az Óváros tér semmivel össze nem téveszthető ünnepi hangulata, ami miatt érdemes ellátogatni a korcsolyapályára.

2. Városi tó, ami télen sem fagy be

Hiába süllyed fagypont alá a hőmérséklet, Tapolca egyik legszebb látnivalója, a Malom-tó ilyenkor sem fagy be. A tavat ugyanis 18 fokos karsztforrások táplálják, a gőzölgő vízfelület gyönyörű látványt nyújt télen. Vidám évzáró programra várják a vendégeket, amelynek keretében a vállalkozó kedvűek elsőként a kilométerekkel, ezt követően a vízzel dacolnak.

3. Hévíz-patak téli vízitúra

Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, szinte várja az evezős, hogy mikor bukkan elő egy kobold a fűcsomó mögül, vagy mikor lebben fel egy tündér a tündérrózsa virágjából.

A túrázók 10 kilométert „csoroghatnak” a téli tavaszban
Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

 

4. II. Fuss Neki Szilveszteri futógála

Mindenkit szeretettel várnak Balatonlellére, a Rendezvénytérre egy fesztivál hangulatú közös futásra! Búcsúztassuk közösen az évet és köszöntsük az újat!

A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth- Házat és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva