Horváth Gábor/Veol.hu | 2021.11.09. 16:00
50 Balaton-felvidéki templomot érintett a futóverseny
Beda Szabolcs és Lubics Szilvia volt a leggyorsabb a Fifty Church Ultra néven megrendezett futóversenyen, amelynek 85,5 kilométeres távja összesen 50 Balaton-felvidéki templomot érintett.

A Balatonfüredi Atlétikai Club és a Balatoni Helyi Értékek Egyesület első alkalommal rendezte meg a különleges eseményt, amelyet Fifty Church Ultrának kereszteltek el és úgynevezett ultrafutótúraként kategorizáltak. A táv hosszú volt és nehéz (a több mint 85 kilométeres hosszhoz mintegy 1500 méter szintemelkedés párosult), ugyanakkor természeti és építészeti szépségekben egyaránt gazdag.

Az útvonal, Balatonszőlősről rajtolva, keresztülhaladt a Káli-medencén és a Tihanyi-félszigeten is, összesen 50 korban és építészeti stílusban eltérő templomot érintve.

A balatonudvari Szent Márton templomot is érintették a futók
Fotó: Szücs Ildikó

Az esemény sztárindulója Lubics Szilvia volt, hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója nyert is a hölgyek között. Érdekesség, hogy kiváló sportolónak

azon a területen is keresztül kellett haladnia, ahol szeptember elején, a Szőlős-kör versenyen egy autós elsodorta.

Lubics Szilvia akkor kórházba került, szerencsére nem lett komolyabb baja, de fel kellett adnia a küzdelmet. Most pedig megmutatta, hogy nem csak versenyt képes nyerni, hanem a benne lévő rossz érzést, félelmet is sikeresen legyőzi, és remek idővel (7:29:11) ért célba.

A Fifty Church Ultra által érintett templomok a térképen
Fotó: Alltrails.com

A kiváló hangulatú megmérettetésen Beda Szabolcs volt a leggyorsabb, 6:38:07-s idővel.

Forrás: Veol.hu

Nyitókép: Lubics Szilvia/Varga György/MTI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva