2018.11.04. 11:00
71-es helyett 710-es főút lett
Jó ütemben és látványosan épül az új különszintű csomópont épül az M7 – 710. sz. főút csatlakozásánál a 71. számú főút Balatonakarattya – Balatonfűzfő elkerülő szakaszán.

Nagy volt az öröm az autósok körében, amikor 2008 májusában átadták a a 71. számú főút Balatonakarattya – Balatonfűzfő elkerülő szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervei szerint a beruházással a hétvégi pihenésre, Balaton északi partjára indulók lényegesen kényelmesebben és gyorsabban érhetik el úticéljaikat. A 17,3 kilométer hosszú szakasz nagy népszerűségre tett szert a közlekedők körében. „Önállóságát” jelzi, hogy ma már 710-es főútnak hívják. Az eredeti elképzelésekkel szemben ma már 110 kilométer a haladási sebesség. Az elkerülő úton egy különszintű vasúti keresztezés, és kettő különszintű útkeresztezés épült ki.

Ahogy nőtt az út forgalma, úgy derült ki, hogy a balatonakarattyai körforgalom áteresztő képessége szűkös. (Az út itt csatlakozik vissza a régi 71-es főúthoz.) Jogos igényt elégít ki az a beruházás, amelyet 2017. októberében kezdtek: a 710. számú főutat közvetlen csatlakoztatják az M7 autópályához.

Biztosítják a Budapest-Balaton kerékpárút különszintű átvezetését is
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a csatlakozásnál különszintű csomópont épül. A csomópontnál mintegy 1,5 kilométer hosszban gyűjtő-elosztó sávot is kialakítanak az M7 autópálya jobb oldalán. Az új útszakasz 2×1 sávos lesz, 2,5 kilométer hosszban. A meglévő 710. számú főút kapcsolatánál körforgalmat alakítanak ki. Biztosítják a Budapest-Balaton kerékpárút különszintű átvezetését is.

A beruházás jó ütemben halad, a látványosabb elemekkel – például a hídpillérek, a nyomvonal – már a közlekedők is találkozhatnak. A projekt megvalósításának tervezett befejezése 2019. negyedik negyedév. Ha elkészül, a hétköznapokban érzékelhető hatású lesz.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva