Fábos Erika | 2019.08.09. 18:23
8 métert zuhant a használaton kívüli kútba - a tűzoltók mentették ki
Marha nagy szerencséje volt a tabi tűzoltókkal annak a tehénnek, amit egy 8 méteres kútból kötelekkel húztak ki. Több órát dolgoztak, hogy megmentsék.

A szerencsétlen tehén, pénteken délelőtt, a Balatontól nem is olyan messze, Nágocs külterületén, egy fás-bokros területen esett bele egy 3 méter átmérőjű, 8 méter mélységű kútba. Az elkerített, használaton kívüli kút deszkákkal volt lefedve, a borítása azonban nem bírta ki a rámerészkedő szarvasmarha súlyát, és beszakadt.

Az esethez a tabi önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik a felderítés után megtisztították a sűrű aljnövényzettől a nyílás környezetét, majd a kútban lévő vizet szivattyúval eltávolították. Ezután a kihúzós létrán leereszkedő tűzoltók hevedereket rögzítettek a nyugtatóval kezelt állat testére, és egy daru segítségével kiemelték a pórul járt jószágot. Több órát vett igénybe, amire meg tudták szabadítani. A szarvasmarha szemmel láthatólag kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett csupán a balesetben.

Egy hónappal ezelőtt Somogyszentpálon, egy szorult helyzetbe került ló mentéséhez riasztották a marcali tűzoltókat. Az állat hátsó lábaival egy gödörbe csúszott bele, szinte csak a feje látszott ki. A tűzoltók a gödröt oldalról kéziszerszámokkal megbontották, majd a lovat hevederekkel átkötve egy erőgép és egy magasból mentő segítségével kiemelték a mélyből. A mentést követően az ügyeletes állatorvos megvizsgálta a kancát, Julit, szerencsére az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva