Szaniszló Hajnalka | 2019.10.20. 06:00
83 kilót fogyott a 21 éves srác!
A srác duci kisgyerek volt, majd idővel egyre csak nőtt a túlsúlya. Két évvel ezelőtt elhatározta, hogy változtat az életén. Brutálisan sokat fogyott. Most te is megteheted: a Balaton körül számtalan maraton és kisebb-nagyobb futóverseny vár az ősz folyamán.

A sok-sok évi késő esti étkezés, valamint a testmozgás teljes hiányának „köszönhetően” a fiatalember 19 éves korára elérte a 166 kilót. Aztán eldöntötte, hogy változtat az életen. Először az étrendjét alakította át egészségessé, majd sétálni és kocogni kezdett. Eleinte csak napi 400 métert bírt kocogni, de soha nem adta fel, és 18 hónappal később teljesítette az első maratonját Chicagoban. Az ideje pedig 4 óra 44 perc és 56 másodperc volt.

– Négy másodperccel legyőztem a célidőmet – mondta mosolyogva az újságíróknak Taylor. – Csodás érzés, hogy képes vagyok egy ilyen versenyen részt venni. El sem hiszem, hogy én teljesítettem a távot.

Taylor határozottan állítja, hogy megérte a kemény munka. 18 hónap alatt 83 kilót fogyott le. Most nagyjából fele akkora, mint 19 évesen volt.

– Boldogabb vagyok, nemcsak a külsőm miatt, hanem azért is, mert sokkal aktívabb életet élek. 180 fokban változott az életem. Ez csodás – nyilatkozta a srác.

Emlékszel a vízben mezítláb futókra Balatonlellén? Itt írtunk róluk.

#TIPP1

Most 380.000 km a cél, legalábbis Magyarországon és bárki csatlakozhat a kihíváshoz, amely természetesen érinti a Balatont is. Még jó pár napod van, hogy csatlakozz a 10. Országfutáshoz. Miért ne tennéd gyönyörű környezetben a Balaton körül? A jubileumi eseményen az a cél, hogy a résztvevők összesen legalább 380 ezer kilométert fussanak. Az idei Országfutás időpontja október 12-től 23-ig tart, eddig lehet csatlakozni a futókhoz. A szervezők várakozása szerint legalább harmincezren vesznek majd részt a felhíváson. Ennyi futó ugyanis könnyedén teljesíti a kitűzött Föld-Hold távolságot, azaz a 380 ezer kilométert.

Ugye mindenki jön?

Ugye mindenki jön?https://orszagfutas.hu/

Közzétette: Országfutás – 2019. szeptember 13., péntek

A srác minden lehetséges étkezési hibát elkövetett, ezt ma már ő is tudja. Soha nem reggelizett, ebédre szendvicset evett, napközben gyakran nassolt csipszet, fánkot, fagyit, és ivott kólát, a vacsorája szintén szénhidrátban gazdag gyorskaja volt. Egy hátsérülés miatt depressziós is lett, napokig nem hagyta el a szobáját, többnyire csak feküdt az ágyában.

– Komolyan azt gondolom, hogy meghaltam volna, ha úgy folytatom. Viszonylag hamar. Ma már egészséges ételeket fogyasztok, az élelmiszereket a helyi, termelői piacról szerzem be. Proteinben gazdag az étrendben. Gyakran eszem tojást, pulykából készült sonkát, grillezett édeskrumplit, csirkét, halat brokkolit és barna rizst.

#TIPP2

Teljesítsd az 500 km-es kihívást a Balaton körül! Első ránézésre talán soknak tűnik az 500 kilométer, de nem az! Most is érdemes csatlakozni, messze az év vége. Aándékcsomagot, órát és kalandparkozást is nyerhettek, mutatjuk a részleteket. Futás, futás az egészségért, a versenyélményért és a nyereményekért. Fussatok, kocogjatok, szaladjatok, majd írjátok meg élményeiteket, küldjetek fotót, és szerepeljetek a Csupasport dicsőségtablóján. Már két hónap teljesítői kerültek fel a dicsőségfalra. Az 500 kilométeres kihíváshoz persze bármikor lehet csatlakozni, biztatunk is mindenkit, tegye meg. Lentebb gy kis kedvcsináló videót is láthattok.

View this post on Instagram

Did you know that according to the most recent U.S. census 1 in 5 American children (age 6-19) are considered obese. For you non-math people that’s 20% (!!!!) of them. This is a number that’s way too high and is easily fixable. It’s fixable through organizations like @act4healthykids! I am running as a part of their team this year in the Chicago marathon! They do so many things to help reverse childhood obesity and I’m blessed to be apart of their vision! I’m still accepting donations for my fundraiser and will gladly accept any penny I can get! Please consider donating via the link in my bio! #food4fuel #25by2025 #beinspired #beinspiring #21DaySTC #justlosebaby #onegoal #weightlossszn #fitness #weightloss #100poundclub #extremeweightloss #journey #815 #gym #wlcommunity #150poundclub #actionforhealthykids #run #chicagomarathon2019 #fundraiser #embracethesuck #runnerscommunity

A post shared by Ethan Taylor (@ethan_gets_fit) on

#TIPP3

Október végén Zalácsányban is nagy futóverseny lesz, mutatjuk a részleteket.

#TIPP4

Vegyél részt a siófoki Tökös Futáson, november 4-én és teljesítsd a kihívást!

#TIPP5

November végén Hableány félmaraton lesz Badacsonytomajban, kiváló lehetőség a srác példájának követésére.

#TIPP6

Még decemberben is teljesítheted, például a balatonlellei szilveszteri futógálán való részvétellel.

View this post on Instagram

What an unbelievable day! Yesterday I completed the @chimarathon in 4:4:56! (4 seconds under my goal time!) but most importantly I raised $3,045 for @act4healthykids ! Huge thank you to anyone who donated or shared any post! I am forever grateful. I am truly blessed person. I can’t express how much gratitude I am feeling today. I have the worlds best family, girlfriend, and support system. I am just damn thankful for the life I have been able to have. These last two years have been remarkable! – ?: @patricksharney – #food4fuel #25by2025 #beinspired #beinspiring #21DaySTC #justlosebaby #onegoal #weightlossszn #fitness #weightloss #100poundclub #extremeweightloss #journey #815 #gym #wlcommunity #150poundclub #actionforhealthykids #run #chicagomarathon2019 #fundraiser #embracethesuck #runnerscommunity #NikeRunClub #Grinding #Runner #AnytimeFitness #MyStory

A post shared by Ethan Taylor (@ethan_gets_fit) on

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva