Szaniszló Hajnalka | 2019.08.15. 22:00
A 100 Tagú Cigányzenekar és a Balaton legnagyobb tűzijátéka Siófokon
Augusztus 16-20. között rendezik meg a nyári szezon legfontosabb siófoki fesztiváltját, a Bor és Kenyér Ünnepét. Az ötnapos, ingyenes fesztiválon az esti koncertek mellett kézművesek és gasztroárusok is várják a látogatókat

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep köré szerveződő siófoki Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb eseménye, melyre 2018-ban több tízezer vendég látogatott ki. A fesztivált idén is a hosszú hétvégére időzítve, augusztus 16-20. között rendezik meg.

A Bor és Kenyér Ünnepének első napján, pénteken a siófoki Blokk együttes zenél majd. Szombaton már két koncertet is tartanak. Érkezik A Dalban feltűnt Hajdu Klára jazzénekesnő, majd a díjnyertes szaxofonos Zolbert és Takács Nikolas közös koncertjét hallgathatja meg a közönség. A vasárnapi nap fő fellépője Czutor Zoltán zenekara, a Belmondo lesz, előttük a siófoki Jazzmin játszik. Hétfőn először a Tolna megyéből érkező Tamási Koncert-Fúvószenekar ad koncertet, akiket ifj. Andorai Péter és zenekara, az Elvis-feldolgozásokat játszó Andorai Péter & The Graceband követ.

A fesztivál utolsó napja, augusztus 20-a a hagyományok jegyében telik majd. A programot a Balaton Táncegyüttes néptáncműsora indítja 16 órakor, ezután következik a tradicionális kenyér- és borszentelés a történelmi egyházak képviselőinek, illetve a város vezetőinek jelenlétében. Utána táncházzal lehet hangolódni az estére, hiszen a tavalyi óriási sikerre való tekintettel idén is a 100 Tagú Cigányzenekar ad kétórás, ünnepi koncertet Siófokon. A koncert után pedig következik a Balaton legnagyobb tűzijátéka 21 órától.

Ezen a hétvégén a Plázs sem pihen Siófokon, hiszen egy fesztiválnyi programmal várnak.

 

A tűzijátékot a BAHART jóvoltából a Balatonról is lehet majd nézni, hiszen augusztus 20-án Siófokról is indulnak tűzijátéknéző buli- és sétahajójáratok.
Az augusztusi hosszúhétvégén is Siófokon kezdődik a Balaton!

További tűzijátékok a Balaton körül és minden, ami ünnepi hosszúhétvége a tónál – ITT!

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva