Világgazdaság | 2022.02.01. 14:00
A Balaton az első számú kerékpáros desztináció
A gyalogtúrázás után a második legnépszerűbb aktív tevékenység lett a kerékpározás, aminek dinamikus fejlődését nagyban gyorsította a járványhelyzet.

Továbbra is a Balaton az első számú kerékpáros desztináció hazánkban, a fővárosból induló, új illetve megújult utak közül a Szentendre felé vezető a legnépszerűbb – derül ki a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) európai uniós támogatással a Budapest-Szentendre, Budapest-Dunakeszi, a Budapest-Balaton Etyekig tartó első szakaszával, illetve a Balatoni Bringakör három szakaszával kapcsolatban készített felméréséből.

Fotó: Krausz Andrea

– A Budapest-Balaton kerékpárút megépítése már régóta várat magára, hiszen eddig nem lehetett biztonságosan és kényelmesen eljutni a fővárosból a legnépszerűbb kerékpáros desztinációhoz, a Balatonhoz.

A Budapest-Etyek kerékpáros útvonal elkészültével ennek egyik fontos szakasza valósult most meg

– mondta Dormán Emese, a MAKETUSZ marketing szakértője

– A MAKETUSZ legfőbb célkitűzése egy kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat készítése illetve fejlesztése – mesélte Pénzes Erzsébet, a Szövetség elnökségének tagja. – Az országos lefedettségű rendszer összeköti a kerékpárosokat azokkal a turisztikai szolgáltatókkal (vendéglátóhelyekkel, szállásokkal és attrakciókkal), ahol örömmel és felkészülten fogadják a kerékpárral érkezőket. Egyrészt a bringázás a legdinamikusabban fejlődő turisztikai ág, másrészt a kutatásunkból az is kiderül, hogy

a kerékpárosok egy jelentős fizetőképes keresletet jelentenek

és korábbi kutatások szerint is a kerékpározásnak komoly gazdaságélénkítő hatása van – mondja a szakember, aki szerint a szolgáltatók számára egy nagyon fontos célcsoportot jelent a kerékpárosok közössége.

A téli kerékpározás is egyre gyakoribb
Fotó: Krausz Andrea

Motiváció volt, van, lesz

Az aktív turizmus világszerte és Magyarországon is egyre népszerűbb motivációja az utazásnak és a szabadidő hasznos eltöltésének. Különösen igaz ez a pandémia időszakára, amikor az emberek olyan élményeket kerestek, keresnek, melyeket egyénileg vagy kisebb csoportban, a szabadban élhetnek meg.

Forrás: vg.hu

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva