likeBalaton.hu | 2021.06.16. 10:00
A Balaton legtitkosabb levendulása
Amikor fürdeni még csak a legelszántabbak mernek, gyümölcsből csak a koraikat élvezhetjük, a levendula virágzása mégis elindítja a nyarat. Indul a levendula szüret a Szent Balázs-hegyen egy magánbirtokon, ami a lassulásról, az illatokról és színekről szól.

Már hagyománnyá vált június közepén a „levendulázás” a Szent Balázs-hegyen, az idei mégis kicsit más lesz. A hideg és esős tavasz miatt későbbre csúszik a virágzás, de mindenképpen lilába fordul a kis parcella. Örömöt szerez ez annak is, aki adja és annak is, aki kapja.

Laszip Tamás tulajdonos és hobbi kertész saját örömére telepítette a levendulákat, de úgy döntött, a virágzást megosztja azokkal, akik ugyanúgy szeretik ezt a növényt, és a látványt, mint ő.

– Idén is megnyitja jelképes kapuját a szedd-magad akciónk, amikor ismét egy deci levendula szörppel, néhány kedves szóval várunk mindenkit – mondja Tamás.

– Számítani kell arra, hogy a levendulásban mindenki egy kicsit megváltozik, itt mindenki lelassul, mosolyog, mintha csak egy nyugalom terápián venne részt ebben a negyed-, fél-, egy órában, amit itt tölt.

Sokan már rendszeres vendégek, évről-évre visszatérnek, vannak, akik a hétvége mindhárom napján jönnek. És nagyon meg tudom érteni őket, hiszen a Nivegy völgynek különös varázsa van. Sokaságra számítunk, és hogy mégse legyen nagy a zsúfoltság, aki teheti pénteken jöjjön, mindent olcsóbban adunk!

A Szent Balázs-hegyen, Szentantalfa fölött kell keresni a birtokot, táblák jelölik az utat. Lehet vinni levendulát egy papír táskányit vagy egy vászon táskányit, és különböző méretű üvegcsében levendulaolaj is kapható. Aki megéhezik, a grillsütőről kaphat finomságokat a szüret után.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva