lakaskultura.hu | 2021.10.04. 15:00
A Balaton októberi lehelete: álomszép felvételeken a hajnali áhítat
A Balaton, a mi kis magyar tengerünk ősszel egész más arcát mutatja, mint nyáron. Nincsenek turisták és nincs lángosos, ilyenkor a természet visszaveszi, ami az övé. A lakaskultura.hu gyönyörű fotókat közölt, olvasójuk jóvoltából.

Lám, lám, a természet ősszel sem fukarkodik a szépséggel: október első napján valóságos csodával örvendeztette meg a Balaton mellett élőket. És akik végignézhették hatalmas tavunk puha, ködgomolyos ébredését, igazán szerencsések mondhatják magukat. Fantasztikus képeket mutatunk – olvashatjuk a lakaskultura.hu oldalon.

Pára ült az egész tájra, ahol a puha takarót nem törik meg fák és háztetők, ott alul a Balaton pihen (Fotó: Morvai Tibor)

Hűvös, párás őszi reggeleken gyönyörű a Balaton

A Fonyódon élő Morvai Tibor jóvoltából – aki a Lakáskultúrának küldte el képeit – most olvasóink is bepillantást nyerhetnek ebbe a különös természeti szépségbe. A képek egyébként pirkadat után készültek, amikor még igencsak friss a levegő, ezen a pénteki napon 7-8 fok körül lehetett a hőmérséklet. Messziről olyan volt a látvány, mintha egy puha takarót húztak volna le a Balaton felől a partra.

Varázslatos, egészen meseszerű a látvány Fonyódról (Fotó: Morvai Tibor) Forrás: lakaskultura.hu

Kikandikál a ködből a Badacsony

Még Fonyódról is tisztán kivehető volt, hogy a túlsó parton lévő Badacsony is ködbe burkolózik, épp csak a hegy lapos teteje kandikált ki a fehér párabundából.

Ködbundában ácsorog a Badacsony (Fotó: Morvai Tibor) Forrás: lakaskultura.hu

Angyalka integet a túlsó part felé

A fonyódi Panoráma sétányon álló, nőalakot ábrázoló szobor mintha integetne is a hegynek. Bámulatos életkép…

Pál Mihály szobrászművész alkotásának címe: Balatoni szél. (Fotó: Morvai Tibor) forras: lakaskultura.hu

A felvételek reggel 7 és 9 óra között készültek. Aztán, ahogy mindig lenni szokott, szépen oszlani kezdett a pára és még egy hajó is előbukkant a ködtakaró alól a Balatonon…

Egy szem hajó merészkedett ki a vízre a péntek reggeli ködben (Fotó: Morvai Tibor) Forrás: lakaskultura.hu

 

 

Forrás: lakaskultura.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva