likeBalaton.hu | 2020.05.15. 17:00
A balatonfüredi szívkórház fürdőépülete az Év Tetője pályázat nyertese
Négy tető került a pályázat legjobbjai közé. Közülük lapostető szekcióban az Állami Szívkórház balatonfüredi fürdőépülete vitte el a legjobbnak járó díjat.

A díjátadó ünnepséget a koronavírus helyzet miatt október 7-11-re, a 39. Construma kiállítás idejére halasztották, de a nyerteseket már értesítették az eredményről. A pályázati kiírásra az idén 89 pályamunka érkezett, ebből 33 került a nemzetközi tagokkal is kiegészült zsűri elé.

Nívódíjat kapott a Budai Lovarda fémlemez tetőfedési megoldása, lapostető szekcióban az Állami Szívkórház balatonfüredi fürdőépülete, homlokzatburkolásban a Tőzsdetojás – PADMA Campus Kecskemét pályázat, magastető szekcióban egy dunabogdányi családi ház.

Ezen kívül nyolcan különdíjat nyertek, szintén nyolcan kategóriadíjat érdemeltek ki, tízen pedig elismerő oklevélben részesültek. A pályázathoz kapcsolódik az Aranyceruza Díj, amellyel a legjobb szaktervezői munkát ismerik el. Az idén az elismerést a Budai Lovarda tetőfedési szaktervezőjének ítélték oda.

Tudtad, hogy tavaly volt 300 éves ez az épület? Veress Gábor, a balatonfüredi szívkórház főigazgatója írt könyvet a kórház történetéről.

Így nézett ki régen a balatonfüredi szívkórház épülete:

1928 – Balatonfüred, Erzsébet Szanatórium, a mai Szívkórház / Fotó: Fortepan

Nyitókép: Sági Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva