likeBalaton.hu | 2023.01.30. 08:41
A balatoni időjárás a január 30-i héten
A balatoni időjárás részletei a január 30-i héten.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

A balatoni időjárás részletei hétfőtől péntekig

Hétfő

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az ország északkeleti felén elszórtan alakul ki vegyes csapadék. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

A napsütés mellett felhőátvonulások lesznek egy-egy futó záporral, hózáporral. Nagy területen lehet viharos az északnyugati szél. +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerda

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő vegyes csapadék: hózápor, havas eső zápor, vagy zápor. A nyugati szél délnyugatira fordul és kissé gyengül. 4 és 9 fok közé enyhül az idő.

Csütörtök

A délelőtti órákig valószínű borongós idő további vegyes csapadékkal, délután már nagyobb esély van napsütésre. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. +7 fok körül változik a maximum.

Péntek

Változóan felhős időre van kilátás, akár többórás napsütéssel. Az eleinte még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. +4 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva