Jámbor Gyula / magyarnemzet.hu | 2021.06.25. 12:00
A balatoni Jégmadár belassul a fővárosi körvasúton
Az új emeletes KISS motorvonatokkal pikk-pakk eljuthatsz a Dunakanyarból a Balaton déli partjára, a Jégmadár expressz Budapesten azonban lassan ér át.

A MÁV-Start új, Dunakanyar–Balaton járatának negyven perc kell, hogy átjusson a fővároson.

– Ezt is megértük! – sóhajtott fel alsógödi olvasónk, és örömmel osztotta meg a nemzeti vasúttársaság menetrendjének legújabb gyöngyszemét: 18 702 Jégmadár expressz, amely Szob és Fonyód között közlekedik hétvégente. Kattints, és tudj meg mindent a vonatról!

A MÁV-Start fogta a vadonatúj, légkondicionált, emeletes KISS motorvonatokat, és az elővárosi forgalomból átirányította a magyar tenger partjára.

Ezzel ráadásul összekötött két fontos turisztikai, sőt kerékpáros régiót, a Dunakanyart és a Balaton déli partját.

A Jégmadár expressz Szob és Fonyód között közlekedik a nyári hétvégéken Fotó: Havran Zoltán

Az ötlet kiváló, a megvalósításba azonban becsúszott egy kis hiba. Jobban mondva nem is hiba, csak éppen a magyar valóság mutatkozik meg.

A Jégmadár expressznek ugyanis át kell jutnia Budapesten a körvasúton, és ehhez nem kevesebb, mint negyven percre van szüksége.

Ez pedig rengeteg sok késedelem, maga a Jégmadár ennyi idő alatt Vácról beér a városba, vagy Kelenföldről eljut Székesfehérvárra. Rákospalota-Újpestről BKV-val kevesebb, mint fél óra alatt el lehet utazni Kelenföldre, de autóval se tart tovább az út.

Mindez igazolja a kormány törekvését, hogy korszerűsítse, építse újra, töltse meg élettel a körvasutat. A déli szakaszon már zajlanak az előkészületek, kibővítve újul meg a déli összekötő vasúti híd, és három vágányon mehet majd a forgalom az új megállók között. Ha elkészül a körvasút Óbudától Kelenföldig, a Jégmadárnak sem kerül majd többe jó negyedóránál, hogy eljusson Újpestről Kelenföldre.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva