likebalaton.hu | 2021.06.20. 14:00
Ezt látnod kell! Emeletes motorvonat közlekedik a Balatonnál
Emeletes motorvonat közlekedik a Balatonnál szombattól.

– A járvány harmadik hullámát letörtük. A nyarat családunk, barátaink körében tölthetjük kedvenc nyaralóhelyeinken. A magyar tenger kényelmes és biztonságos megközelítése érdekében az elmúlt években összesen több mint 300 milliárd forintot fordítottunk térségi közlekedésfejlesztésre. Hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontját autón, vonaton, autóbusszal vagy biciklin is rövidebb idő alatt, fennakadások nélkül érhetik el, járhatják körbe az emberek – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai és parlamenti államtitkára.

A budapesti elővárosi forgalomban már tíz emeletes motorvonat üzemel, a 600 ülőhelyes járművek először szombaton szállítanak utasokat a nyugati országrészben.

– Az idei idegenforgalmi főszezonban a hétvégéken közlekedő Napfürdő expresszvonat Szolnok és Fonyód között, a Jégmadár expresszvonat pedig Szob és Fonyód között jár emeletes KISS motorvonattal. Ezzel teljesen új összeköttetés jön létre a Dunakanyar felől a Velencei-tó érintésével a Balatonig. fejlesztések nem értek véget, “töretlen lendülettel” folytatják a munkát a Balatonnál élők és ott nyaralók érdekében – tette hozzá az államtitkár.

Most mindennél egyszerűbben juthatsz el vonattal a Balatonhoz, az ország bármely részéről.

A Déli pályaudvar és a Balaton felé közlekedő vonatok menetendje
Fotó: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva