2019.08.17. 17:00
A balatoni személyhajózás félmilliomodik utasát köszöntötték
Az idén 40. születésnapját ünneplő Badacsony katamarán fedélzetén egy véletlenszerűen kiválasztott utast köszöntött a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) abból az alkalomból, hogy a társaság személyhajózási forgalma meghaladta a félmilliót az idei hajózási szezonban.

A Balatonlelléről, illetve Balatonboglárról Badacsonyba tartó hajón utazó 260 utas közül sorsolással döntötték el a BAHART munkatársai, hogy kit lepnek meg ajándékkal.

A sorsolás nyertese, Schill Milán és családja Tatáról érkezett családi nyaralásra a Balatonra. A szerencsés család Kollár József vezérigazgatótól vehette át azt az 50.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a BAHART menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon.

– Bizakodók vagyunk a teljes hajózási szezon eddigi alakulása alapján, hiszen a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is jól teljesít. Összességében már több, mint 1,4 millió utast szállítottak a kompok és személyhajók együttesen idén – mondta Kollár József, a társaság vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy a csapadékos május és az alacsonyabb forgalmú tavaszi időszak ellenére a települések közötti menetrendi járatokon már több mint 370 ezren váltottak jegyet idén. A sétahajókat 100 ezer, a bulihajó programokat több mint 13 ezer uta vette igénybe, a gyermekes családoknak szóló Mastercard varázshajón több mint 5 ezren szórakoztak eddig.

40 éves a MAHART Újpesti Hajójavító üzemében épült, 400 fő befogadására alkalmas Badacsony katamarán (Fotó: BAHART)

– A legforgalmasabb napokon akár 20 ezer utas is megfordul a személyhajókon – mondta Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

– A személyhajók átlagos napi utasszáma a nyári kiemelt időszakban elérheti a 10-13 ezer főt. A legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany háromszögben, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek – fűzte hozzá Dónucz László, aki hozzátette, hogy a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívják az utazók figyelmét. Ezt a célt szolgálja az Magyar Turisztikai Ügynökség által kezdeményezett Kajla-program is, melynek keretében eddig 000 kisdiák kereste fel hajóval a Balaton-parti látnivalókat.

 

Középen a Schill Milán és családja. Ők nyerték a félmilliomodik utasnak járó ajándékot. (Fotó: BAHART)

A BAHART idén tovább hosszabbította a hajózási főidényt, így egészen szeptember 1-ig biztosítja a sűrűbb menetrendi közlekedést és a teljes programhajó kínálatot az érintett kikötőkben.

Augusztus 19-én és 20-án tűzijátéknéző hajókat indítanak szerte a Balatonon. Idén 10 kikötőből indulva, összesen 17 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját.

Szeptember 14-én, őszi szezonnyitó rendezvény lesz a balatonboglári kikötőben, ahol a BAHART által szervezett BAHART Regatta vitorlásverseny zárófutama mellett, kempingtalálkozó és Gasztro Bormóló is várja a vendégeket. Az eseményhez kapcsolódóan egyedi hajójáratokat indít a társaság.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva