Horváth-Balogh Attila, Arany Gábor / zaol.hu | 2020.03.22. 09:37
A Balatonnál is éreztük a zágrábi földrengést
Földrengést érzékeltek többen reggel 6 óra 24 perckor hazánk délnyugati településein, Zalakaroson, Hévízen és a Balatonnál is.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium adatai szerint az 5,5 magnitudójú földrengés epicentruma Horvátországban volt. Az 5,0–5,9-es rengés közepes erősségűnek számít, a szerkezetileg gyenge épületekben már komoly károkat okozhat. A Magyarországon érezhető rengésről az emberek a Facebook-on is beszámoltak, többen arra ébredtek, illetve úgy érzékelték, hogy mozgott alattuk az ágy.

A mindössze néhány percig tartó földmozgást olvasóink beszámolója szerint Zalaegerszegen, Keszthelyen és Hévízen is érezni lehetett, Vas és Somogy megyéből is érkeztek jelzések.

Zágrábban komoly károkat okozott a földrengés Fotó: olvasó

Az jelenség epicentruma Zágrábtól 7 kilométerre északra volt, 10 km mélységben. Érzékelték Bosznia-Hercegovinában, Szlovéniában és Ausztriában is. Kevéssel 7 óra után újabb rengés volt, jóval gyengébb, mint az előző, ezt is lehetett érezni Magyarországon. Zágrábban szekrények dőltek el, falak repedtek meg, az épületekben – és a lezuhanó elemek miatt az autókban is – komoly károk keletkeztek. Az emberek újabb rengésektől tartva kimentek az utcára.

Nyitókép: pixabay

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva