likeBalaton.hu | 2021.07.13. 07:00
A Balatonnál is folytatódik a szúnyoggyérítés – mutatjuk a településeket
Az elmúlt hét változékony időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, esős, szeles időben ugyanis nem hatékony a munkavégzés. 125 településen és hat fővárosi kerületben irtják a napokban a szúnyogokat. A gyérítés a balatoni régiót illetően Siófokon zajlik a legnagyobb területen.

A következő napokban 125 településen és hat budapesti kerületben folytatódik a szúnyogirtás – tájékoztatott a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A többi között a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térségében, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén irtják a rovarokat – írták.

Földi kémiai gyérítést közel 31 ezer hektáron terveznek. A Balatonnál Siófok térségében zajlik a legnagyobb területen: mintegy 1600 hektárt érint a mostani védekezés a város környékén.

Ezeken a településeken lesz szúnyogirtás:

https://somogy.katasztrofavedelem.hu/35076/heti-programok-2021

Előfordulhat, hogy a változékony időjárás miatt egyes kezelések elmaradnak, azok pótlására a következő két este valamelyikén kerül sor.

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. Célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) karban tartani, kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy ne tudjanak ezekben szúnyogok fejlődni. A nagy melegben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyogok.

Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva