PR cikk | 2021.07.12. 12:01
A Balatonnál is ingyenesen utazhatnak a gyerekek
Hirdetés - Az új Kajla kalandok természetesen a Balatonhoz is elvezetnek, de országszerte színvonalas programlehetőségeket és élményeket kínálnak a kisgyermekes családok számára.

Már a Balaton környékén is díjmentesen utazhatnak a gyerekek a kék színű Kajla útlevelükkel és diákigazolványukkal. A MÁV és a GYSEV vonataira, a Volán buszokra, valamint a BAHART és a MAHART-Passnave egyes hajóira érvényes a kedvezmény. Idén újdonság az ingyenes KajlaBalaton24 elnevezésű jegy, amely ugyancsak a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekek számára érhető el és a Balaton partján korlátlan számú utazást biztosít. A jegy a Balaton körüli kirándulásokhoz, a part menti települések turisztikai látnivalóinak könnyű és kényelmes megközelítésére szolgál, a rajta megjelölt időponttól számított +23:59 percig érvényes.

A feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, az InterCity pót- és helyjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni. A KajlaBalaton24 jegy a Volánbusznál a Balatonfüred és Tihany között közlekedő járatokon érvényes, bármely naptári napon a Kajla-útlevél és a diákigazolvány felmutatásával. A Balaton-parti települések között közlekedő meghirdetett menetrendi hajójárataira a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) minden 6-11 éves tanuló számára, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, díjmentes utazást biztosít.

Irány a Kajla kör!

2020-ban az első 20 Kajla kör nagy sikernek örvendett. Idén már 40 Kajla körre látogathatnak a családok: az új ajánlatok természetesen családbarát helyszínek az ország minden területéről. A Kajla köröknek kisebb gyermekekkel is érdemes nekivágni, csodás élményeket tartogatnak az útvonalak, látogatóközpontok, lombkoronasétányok, arborétumok is várják a kirándulókat. A 40 Kajla kört bemutató ingyenes kiadványt a Tourinform irodákban és a Kajla pecsételő pontokon vehetik át az érdeklődők.

Budapesten is

Nemcsak a Balaton környékére, hanem hazánk váraiba, kastélyaiba is hívja a gyerekeket Kajla. A programhoz csatlakozott célpontokon egyedi pecséteket szerezhetnek a kicsik, így három helyszínt érintve hárompecsétes kisnemessé válhatnak, és egyedi oklevet kaphatnak. De nemcsak vidéken, a fővárosban is számos kihívás várja a családokat. Budapest legizgalmasabb, legszebb útvonalait járhatják be a gyerekek, miközben rejtélyes feladványokra bukkannak. A helyszínek között van a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd- és a Gellért tér környéke. Az útvonalakon a családok olyan küldetéseket teljesítenek, amelyek a múltban valóban megtörtént eseményekre épülnek. Így Budapest nevezetességeit játékosan, szórakozva ismerhetik meg a gyerekek. A 6 útvonal játékos feladványait tartalmazó kék és zöld füzeteket a Tourinform Irodákban szerezhetjük be ingyenesen.

Rajzfilmben is láthatjuk

Kajla egy 10 részes rajzfilm sorozatban látható az M2 csatornán. Az epizódokban a Csuda család

fedezi fel Magyarország különböző nevezetességeit, helyszíneit Kajlának és kedvenc

teniszlabdájának, Tötyinek köszönhetően. Az adott helyszínekhez kötődő szereplők tudásukkal, erényeikkel, kedvességükkel, megjelenésükkel olyasmiket is meg tudnak mutatni, amiket nélkülük nem láthatnának sem a Csuda család tagjai, sem a nézők. Az epizódok helyszínei változatosak, a rajzfilm által eljutunk Aggtelekre, Egerbe, Gemencre, Esztergomba, Balatonboglárra, Gyulára, a Tisza-tóhoz, Gödöllőre, Hollókőre és Sopronba is.

Kajla képeslapok országszerte

Ismét díjmentesen küldhetnek képeslapokat a gyerekek a Magyar Posta közreműködésével egészen december 31-ig. A lapokat a Kajla útlevelekkel lehet beszerezni a kajla.hu oldalon megjelölt helyszíneken, országszerte számos Tourinform irodában és több pecsételőponton.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva