Krausz Andrea | 2019.07.31. 06:00
A Balatonnál is tarol a hajfonat – mutatunk valami újat
Jól akarsz kinézni a strandon? Akkor egyértelmű, hogy idén hajfonatot választasz. Háromféle frizurát készített nekünk Hetesi Hajnalka, balatonlellei fodrász. Az elsőt a strandra ajánljuk, végső verziója pedig a „balatoni hullámok” nevet viseli és nagyon menő.

Nőies, romantikus és nagyon divatos, nem csoda, hogy 2019-ben is hódít a hajfonat. Tökéletes minden alkalomra, így például hosszú hajú sportolók is szívesen választják a különböző versenyeken, de természetjárásra, és a strandra is ajánljuk. Ráadásul koncertre, buliba, vagy esküvőre is számos variáció létezik, csak legyen, aki elkészíti.

Hetesi Hajnalka fodrász sokféle variációt ismer, meg is mutatott a likeBalatonnak egy hosszú hajra álmodott sorozatot, melynek első verziójával mi is megpróbálkozhatunk otthon.

1. verzió: Hajfonatos frizura a strandra

Középen elválasztjuk úgy a hajat, hogy két jó nagy tincset hagyunk jobbra és balra (mindkét oldalon két-két fonat lesz belőlük), a nagyobb hajtömeget pedig hátra fogjuk és összegumizzuk.

Két-két, viszonylag vékony hajfonatot készítünk oldalt. A hátsókkal kezdjük, melyeket három részre választott, sima francia fonással befonunk.

Majd következnek az első, megmaradt tincsek jobb- és baloldalt. Ezeket parasztfonással készíti el Hajnalka, melynek lényege, hogy a fejen lévő hajtincseket is hozzáfogja a fonathoz.

Itt egy videó, amin láthatod:

A hátul lévő hajfonatokat hátul összegumizzuk a legalján, majd következik a csavarás és a lófarok áthúzása. Mutatjuk ezen a videón:

Szépen elrendezzük a lófarok mögött a fonatokat, és kész is a laza, mégis csábos strandfrizura.

2. verzió: Ugyanez a hajfonatos frizura alkalomra:

A fentiek szerint elkészített fonatos frizura olyan verzióját mutatjuk, amelyet este, a buliba, koncertre vagy színházba is ajánlunk.

Lényege, hogy az alapfrizura lófarkát szépen, tincsenként begöndörítjük hajsütővassal. A szép nagy loknik hullámait Hajnalka helyenként lazán, óvatosan széthúzza úgy, hogy a teljes loknik mégis megmaradnak.

Ettől egészen légies lesz a göndör lófarok. Minden lokni kaphat egy kis hajlakkot, hogy tartós maradjon a gyönyörű hullámzuhatag.

Íme, az alkalmi fizura:

3. verzió: Balatoni hullámok a fejen is:

Ilyent még nem láttál, ezért ezt a verziót el is neveztük a „balatoni hullámoknak”. Nemcsak a lófarok kap hullámokat, hanem a fejen lévő haj is. Lehet, hogy ez elsőre nem fog sikerülni, de gyakorlat teszi a mestert! Mindenesetre jó adag türelemre lesz szükség hozzá, vagy inkább kérd meg a fodrászt hogy készítse el!

A fejen lévő hajat egyenletes tincsenként enyhén ki kell emelni és a hajtűvel megtámasztani a kiemelt részeket, majd jöhet rá a hajlakk!

Miután megszáradt a lakk, óvatosan vegyük ki a hajtűket, és igazgassuk el a rakoncátlan szálakat, hogy véletlenül se legyen kócos hatása, hanem szép egyenletes maradjon!

Ezzel el is készült az idei év legmenőbb frizurája, íme:

 

Fodrász: Hetesi Hajnalka, Hajnalka Szépségszalon, Balatonlelle

Modell: Szekeres Antónia

Kép, szöveg videó: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva