likeBalaton.hu | 2021.08.29. 13:00
A Balatonon forgatják a vitorlázás illemtanáról szóló sorozatot
Hiánypótló minisorozat készül a hajózás, ezen belül is a vitorlázás illemtanának bemutatására, melynek előzetese a napokban jelent meg.

A Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film közös produkciója célkitűzése, hogy minél többekhez elérjen a vitorlás etikett-gyűjtemény és a vitorlázás kultúráját ápolva minél több hajós tartsa, és tartassa be az illemszabályokat. A korábban Tuss Miklós által összegyűjtött vitorlázás illemtanának legfőbb pontjait dolgozza fel a produkció. A több részes minisorozat epizódjaiban bemutatják, hogy mit illik és mit nem illik tenni a kikötőbe való megérkezéskor, kihajózáskor, vízen létkor vagy éppen vendéghelyre való betéréskor. A filmben külön hangsúlyt kap a környezetvédelem, valamint az üdvözlés szabályrendszere.

Ladányi János a film rendezője elmondta, a forgatás több helyszínen zajlik, de a bázis a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Club.

Hozzátette, a szereplők válogatásánál arra törekedett, hogy szimpatikus alakokat találjon, ugyanis az illemtannal kapcsolatos téma érzékeny terület. – Azt a fordulatot választottam, hogy az illemtan aktuális pontjait egy negatív, sokszor megnevettető szereplővel, akit Máté P. Gábor alakít, valamint pozitív szereplőkkel Farkas Laurával és Langer Somával mutatjuk be – fogalmazott a rendező.

 

Szépvölgyi István a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője elmondta: a cél az volt, hogy – vitorlázó kifejezéssel élve – friss szelet hozzanak, és kreatív eszközökkel nyúljanak a témához. – Ahogy az idei nyár is megmutatta, egyre többen szállnak vízre és élvezik a vitorlázás szépségét. Ahhoz viszont, hogy valóban élvezettel teljenek a vitorlázás pillanatai feltétlenül szükséges a szabályok betartása és betartatása – jelen esetben az illemszabályoké.

A Vitorlás Etikett filmsorozat a tervek szerint öt epizódból áll majd, amelyet az előttünk álló hetekben mutatnak be folyamatosan.

Nyitókép: YouTube – Vitorlás etikett/Vitorlázz Itthon!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva