lakaskultura.hu /Jenőfi Réka, Vitális-Pintér Veronika | 2021.04.10. 08:00
A béke szigete a Balaton partján
Néhány új szín, a világítás, valamint a funkciók újragondolása elég lehet ahhoz, hogy nagyobb beruházás nélkül is felújítsuk az otthonunkat. A következő nyaraló nem igényelt különösebb felújítási munkát, néhány jól célzott átalakítással azonban a lehető legtöbbet hozták ki a tereiből.

A Balaton különleges tónusai ihlették ennek a csodás nyaralónak az átalakítását. Maga az ingatlan nem igényelt nagyobb felújítási munkát, a tulajdonosok eladásra szerették volna felkészíteni a házat. Ehhez igényelték a Renna Home szakembereinek segítségét, akik által a szükséges átalakítások után egy elragadó, funkcionálisan is tökéletes működő nyaralóház került az ingatlanpiacra.

Bár a cél az eredeti állapot feljavítása volt, a különleges fa lambériát és a gyönyörű fa gerendákat mindenképp szerették volna megtartani, hogy a ház ne veszítse el a valódi karakterét, a sötét színeik miatt azonban nyomasztóan hatott tőlük a tér. Az átalakítás első lépése ezek átfestése volt, mindezzel pedig teljesen megváltozott a ház hangulata.

Valamennyi helyiségben világoskék tónust kaptak a falak, a gerendák felületét pedig sikerült úgy átszínezni, hogy a fa erezete látható maradt. Ehhez igazodtak a beltéri ajtók is: mindegyikül fehér festés kapott, hasonlóan a lambériához. Utóbbi által a nappaliban végigvonuló eredeti téglalap még szebben érvényesül.

A felújítás során egy második hálószobát is kialakítottak a nyaralóban, így akár egy nagyobb család minden tagja el tud vonulni és kényelmesen pihenni a házban. Szükség volt továbbá a villanykiállások újragondolására is, hogy a megváltozott funkcióknak megfelelően kerüljenek helyükre a lámpák.

A színek és dekoráció igazodott a meglévő burkolathoz: a világos- és sötétkék, valamint a vízkék és a kevés zöld találkozása a teraszon használt napsárgával még hívogatóbbá teszik mind a bel-, mind a kültéri részeket.

A végeredményt látva a tulajdonosok nehéz szívvel engedték el a házat, ám kárpótolta őket, hogy egy év küzdelem után az átalakítást követően csupán pár nap alatt, a tervezett eladási ár fölött sikerült értékesíteni a nyaralót.

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva