2019.08.17. 08:00
A Bikini hungarikum, a Balaton szívügyünk
Nyár, Balaton, szabad tér. Mihalik Viktor, a Bikini zenekar dobosa nagyon szereti ezt a pörgést. A Miskolcon született zenész húsz éve a legendás banda tagja, vele beszélgettünk a legutóbbi balatoni fellépésük előtt.

– A Balaton szívügyünk, szeretünk itt játszani. Órákkal korábban érkezünk, napozunk, megmártózunk a tóban, eszünk, iszunk, barátokkal találkozunk. Ezt egy klubbulin lehetetlen megcsinálni, mondjuk decemberben.

Turné és titok

– A Bikini idei turnéja április közepén kezdődött és egészen október végéig tart. Hogy miként lehet bírni? Turnérutin van! Ahhoz, hogy minden bulin a maximumot nyújtsd, és ne ess szét, na, ahhoz óvatosnak kell lenni minden tekintetben, mert nem szabad szétesni. A Bikini titka? Az, hogy hungarikum. Nem lehet semmilyen ünnepséget, összejövetelt elképzelni Bikini-szám nélkül. Nem tudni, miből lesz a sláger, mert ha egyszerű lenne a recept, mindenki azt írna. A közönség dönt. Ha már közönség: az ország kevésbé tehetős részén, keleten nagyobb a tombolás. Nyugaton más a habitus, de mondom: mindenki örül nekünk, és ez a lényeg. Amikor gyerekkoromban elhoztak minket a Balatonra, úttörőtáborba, külön is ültettek. A kelet-magyarországiakat a budapestiektől. Pedig ugyanolyan gyerekek voltunk, de mégis. Tagadhatatlan azért, hogy mi nem voltunk azok a megülős típusú srácok.

Koncertélmény

– Koncertélmény mindig van, hol ezért, hol azért. Ha valami sül, akkor mindegy, mennyien vannak. Persze egy 30 ezres kolozsvári koncert azért hihetetlen élmény. Én minden bulit úgy nyomok, mint egy állat. Avasi gyerek vagyok, fizikailag jól bírom, plusz 23 éve bokszolok az MTK-ban. Megvan a mérleg: az egyik oldalon a rock ’n’ roll, a másikon a sport.

A barátságról

– Igen, lehet barátság egy ilyen profi zenekarban, nálunk van. 60 ezer kilométert nyomunk le évente a turnékon, ez súlyosabb, mint egy házasság, mindenki tud mindenkiről mindent. Mindenkit a barátomnak mondhatok, szerencsére működik a dolog. Van idő másra persze, autóversenyzek is. Ez gyerekkori álmom volt, mert hamarabb akartam autóversenyző lenni, mint rocksztár.

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva