likeBalaton.hu | 2022.04.18. 14:00
A bringások szuper vonat- és buszjegyekkel utazhatnak a Balatonhoz
A START Klub kártyacsalád tulajdonosai szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják bringájukat bármely belföldi viszonylatban, a havibérletes utasok pedig hétvégente a bérlet érvényességi területén. A Magyar Kerékpárosklub tagjai részére huszonöt százalék kedvezmény jár bringajegy árából.

A MÁV-START a kerékpáros utasok igényeit felismerve az elmúlt években jelentős lépéseket tett kerékpárszállítási szolgáltatások fejlesztésére, ezzel is segítve a szabadidő aktív eltöltését és az egészségtudatos életmód ösztönzését. Ennek sikere jól látható,

2021-ben minden korábbinál több, közel hétszázezer kerékpárjegyet váltottak az utasok a járatokra.

Idén is számos ajánlattal várja a kerékpárosokat a MÁVVolán-csoport

Azokon a mozdonyvontatású ingavonatokon és a régebbi motorvonatokon, amiken van kerékpárszállító kocsi, akár húsz kerékpárt is lehet szállítani. A rendszeres ingázást segíti, hogy ötven kilométeres távolságig a kerékpárjegy olcsóbb, mint egy villamos- vagy buszjegy ára. Sőt, kerékpár havibérlet is váltható, amely akár havi négy, oda-vissza utazás esetén már megtérül. A korszerű motorvonattal kiszolgált viszonylatokban

az alacsony padlós belépés és a széles ajtók könnyebbé, a vázak rögzítésére szolgáló biztonsági öv pedig biztonságossá is teszik a biciklik szállítását.

A Balaton a kerékpárosok legkedveltebb célpontja

Az északi parton közlekedő tapolcai sebesvonatokban már az áprilisi hétvégéken is nagy kapacitású kerékpárszállító kocsi közlekedik, nyáron pedig számos szerelvényben biztosított kiemelt kerékpáros kapacitás. A felújított balatonfenyvesi kisvasúton is biztosított ezek szállítása.

Magyarország három legnagyobb tavához, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz az ország bármely vasútállomásáról, egész napra érvényes, távolságtól függetlenül egységesen négyszázhúsz forintért megváltható kerékpáros túrajeggyel lehet könnyen eljutni, ami automatából váltva öt százalékos, online vagy applikációból vásárolva pedig tíz százalékos kedvezménnyel érhető el.

Fotó: illusztráció/MÁV

 

Szombatonként akár ingyenes is lehet a bringaszállítás

A START Klub kártyacsalád tulajdonosai szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják bringájukat bármely belföldi viszonylatban, a havibérletes utasok pedig hétvégente a bérlet érvényességi területén. A Magyar Kerékpárosklub tagjai részére huszonöt százalék kedvezmény jár bringajegy árából.

Ha valaki mégsem vinné magával a kerékpárját a teljes utazáshoz, csupán az állomást közelítené meg vele, országszerte mintegy kettőezer kerékpár tárolására alkalmas, fedett, bekamerázott B+R kerékpártároló épült az utóbbi időben, kiemelten Budapest elővárosaiban. Az új helyszínekről a szolgáltató weboldalán lehet tájékozódni.

Bringa-rovat a lehető legtöbb infóval

Tudj meg mindent a balatoni bringás életről ebben a gyűjtőben. Érdekességek, hasznos infók, szervizhálózat a Balatonnál, rendezvények és friss hírek.

Fotó: MAKETUSZ hivatalos

 

Nyitókép: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva