2018.07.26. 13:11
A cicák is szeretnek vitorlázni
Ha már a vitorlásoké a főszerep a mai napon, bemutatunk két – ugyan nem balatoni, de – nagyon cuki vitorlázó cicát is.

Liz Clark, környezetvédő és szörfös már évek óta él a Csendes-óceánon 12 méter hosszú, Swell nevű hajóján. Nagyrészt egyedül tölti az idejét a vitorláson, de mégsem magányos, társa Amelia, egy mentett cica.

Találkozásukig Amelia a kóbormacskák szokásos életét élte, sovány és vad volt, de gyorsan összeszoktak Lizzel. A cica azt is azonnal megtanulta, hogy óvatosnak kell lennie a hajón, nehogy vízbe pottyanjon. Persze, akkor sem történik nagy baj, hiszen a vízbe lógatott törülközőn szépen visszamászik a fedélzetre. A hírek szerint Amélia azért inkább óvatos, nem kedveli, ha vizes a bundája.

Amikor kikötnek, együtt mennek sétálni a parton, de a cirmos néha egyedül is bejárja a környéket. Egy alkalommal olyannyira jól sikerült a felfedező körút, hogy gazdájának 42 napig kellett várnia a cicára, míg folytathatták útjukat.

 

Georgie viszont imádja a halakat nézni a hajó fedélzetéről, és ha gazdái úszni mennek, akkor ő is szívesen a vízbe veti magát.
A kis cirmos gazdái – Matt és Jessica Johnson – 2011-ben úgy döntöttek, nem akarják a szokásos módon leélni az életüket: tanulj, dolgozz, vegyél autót, házat, nevelj gyerekeket, hétvégén pedig nézz tévét… Eladták mindenüket, ház helyett hajót vettek, és elindultak felfedezni a nagyvilágot. Ekkor csatlakozott hozzájuk Georgie, a kis cirmos cica. Azóta a macska is látta már a Bahamákat, Jamaicát, Kubát, Perut…

 

Forrás: boredpanda.com
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva