2018.09.21. 10:00
A festői szépségű Folly Arborétum
Újabb nagyszerű kezdeményezés valósult meg nyáron, amely Magyarországot is érinti, sőt a Balaton egyik csodálatos helyét is.

Franciaországban már évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő „Történeti kertek, kastélyparkok napja” programsorozatot kibővítették, amelyhez több ország is örömmel csatlakozott: Belgium, Észtország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Monaco, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia.

Az idei év témája a „Kertek Európája” elnevezést kapta, melyben különböző jellegű kertek bemutatásával lehetett jelentkezni, legyen az történelmi vagy modern, növény-, gyümölcsös vagy közösségi kert. Hazánkból 12 csodálatos hely mutatkozott be, és természetesen nem maradhatott ki a badacsonytomaji Folly Arborétum és Borászat.

Az 5 hektáros ciprus- és cédrusliget elsősorban fenyőfélék gyűjteménye. Terméskővel burkolt, fák között kígyózó tanösvényeiről, árnyas pihenőiről sok száz pompás, ritka fenyőt láthatunk a Badacsony, az Örsi-hegy, az Ábrahám-hegy és a halványkékbe vesző víztükör ölelésében. Története 110 év. Fáit ma már a negyedik Folly generáció gondozza. A megújult kert gyermekparadicsommal, borozóterasszal, kilátóval és fenséges panorámával várja a vendégeket.

A Folly Arborétum nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem egy család története, Isten segítségével több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye. Legyen Ön is részese e családi történelemnek! Szívja magába a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát és kóstolja meg az Arborétum borait, melyeket szakértelemmel és fáradtságot nem kímélve készültek.

Fotók: http://follyarboretum.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva