2018.07.25. 06:52
A Fifty-fifty nyerte meg a Fehér Szalagot
Többek visszaléptek, volt, akit pedig a rendezőség zárt ki, így az Opel Fifty-fifty nyerte a Kékszalag előtti legfontosabb erőfelmérőt, a Fehér Szalag vitorlásversenyt.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjra, valamint a 21. Izsák Szabolcs-emlékversenyre közel kétszáz hajó nevezett. A Balaton keleti medencéjében lezajlott túraverseny komoly izgalmakat hozott. A vitorlások Balatonfüredről indultak, az első bóját Balatonkenesénél kellett megkerülni, majd Siófoknál, aztán Tihanynál várt még ez a feladat a résztvevőkre.

S bár elsőként az RSM2, majd a PreVital futott be a célba, végül az Opel Fifty-fifty nyerte a viadalt. Ez úgy történhetett, hogy az RSM2-t diszkvalifikálta a versenyrendezőség, míg a PreVital visszalépett. A Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos közleménye szerint a rendezőség technikai ellenőrzéseket végzett a nyílt, többtestű kategóriában nevezett hajókon. Az ellenőrzést a technikai bizottság képviselője a hajó kormányosával és a kísérőmotoros vezetőjével közösen végezte. A rendezőség a Fehér Szalag versenykiírása szerint az elvégzett ellenőrzés alapján nem megfelelt hajókat csak kizárással büntethette.

A Fehér Szalagon a klasszikus balatoni hajók is részt vettek Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

 

A nyílt, többtestű kategóriában így a Józsa Márton kormányozta Opel Fifty-fifty nyert, második helyet szerzett a Black Jack, Roland Gabler vezetésével, harmadik lett az IRF, Váradi Szabó János kormányossal az élen.

A legjobb egytestű hajó nyolcadikként ért be, a Principessát Oroszlán Péter irányította, őt követte a Lisa, Szloszjár Gábor kormányossal, utána pedig a Sponzor Wanted következett Weidinger György vezetésével.

A klasszikus hajóknak kiírt Classic Round futamot a Lillafüred nyerte Gál András Levente kormányos vezetésével, másodikként végzett a Jordán Balázs vezette Pannónia, harmadikként ért be Balatonfüredre a Herkó Dezső irányította Orpheus.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva