2018.08.13. 02:20
A jakuzzi jótékony hatása megfázás esetén
Szponzorált tartalom - A jakuzzi kapcsán a legtöbb ember úgy gondolja, hogy csak és kizárólag azt a célt szolgálja, hogy az ember elmerülhessen és kikapcsolódhasson benne, ami összességében valóban az egyik legjobb és legkedveltebb funkciója egy masszázskádnak, de messze nem az egyetlen.

Olyannyira nem, hogy nagyon sokféle esetében hasznosan alkalmazható, legyen szó például izom- és ízületkímélő hatásáról, stresszoldó tulajdonságairól, ami mellett például megfázás esetén egyaránt kihozhatjuk belőle a maximumot, illetve segítségül hívhatjuk gyógyulásunkhoz. Ezt a témát járjuk körbe egy kicsit az alábbiakban!

A téli időszak megsegítője

A téli időszakot a legtöbb ember képtelen egészségesen átvészelni, pláne abban az esetben, ha közösségben tölti mindennapjainak nagy részét, ezáltal egy kisebb csoda, ha ebben az időszakban, elkerüli őket a nátha, az influenza, valamint a megfázás. Ez nyilván sok dolognak az összhatása is egyben, így a rossz idő, valamint a zárt helyen történő, több emberrel együttesen való összezártság, illetve a csökkent vitaminbevitel egyaránt rendkívüli mértékben képes megnövelni a rizikófaktort, aminek a vége sok esetben elkerülhetetlenül a megbetegedés.

De biztos, hogy elkerülhetetlen mindez? Aki rendelkezik jakuzzival (jakuzzi árak), az nagyon jól tudja, hogy a helyzet nem ennyire egyszerű, korántsem fekete vagy fehér, lévén a masszázsmedence tökéletes alternatívát biztosít ebből a célból, méghozzá abból kifolyólag, hogy segít alaposabban megizzasztani minket, ezáltal méregtelenítve szervezetünket, aminek hála nemcsak a betegség kerülhető el, hanem a tünetek is enyhíthetők.

Betegség ellen, de hogyan?

Sokak számára nem teljesen egyértelmű, hogy például kialakult betegség, például egy vírusos fertőzés és lázas állapot esetén szabad-e használni a jakuzzit? Erre a legjobb válasz az, hogy nem szabad, hanem egyenesen kötelező. Bár a fertőző betegségek esetében a víz kerülését sokan javasolják, ez azonban a legtöbb esetben azért van így, mert a meleg és párás környezetben könnyű átadni másoknak a vírusokat, de ha csak mi tartózkodunk a helyiségben, utána jól kiszellőztetünk, és más nem fürdik meg a vízben, akkor ez a probléma egyszerűen áthidalható.

A jakuzzi használata pedig ilyenkor nagyon hatásos, hiszen a fertőző betegségek tünetei drasztikus mértékben is csökkenthetők a forró vízben, amely enyhíti a görcsöket és a fájdalmat, jó hatást gyakorol a megfázásra, tisztítja a légutakat, könnyíti a légzést és ellazítja a szervezetet.

Ha egy náthás és lázas betegről van szó, melyet gyakran kísér hidegrázás, a forró fürdő rendszerint a legjobb gyógyír, amelyben elmerülve normalizálható a testhőmérséklet. Ez megfelelő hőmérsékletű víz esetén a hőemelkedéskor alkalmazható a leginkább, hiszen ilyenkor a szervezetünk képes normalizálni a test hőjét, vagyis akár lázcsillapító mellett is könnyedén csökkenthetjük a lázat.
A meleg víz ráadásul teljesen nyugtató hatással rendelkezik, ezen túlmenően elűzhetjük vele a fájdalmat, erősíthetjük immunrendszerünket, ami mellett csökkenthetjük a köhögést, valamint az azokat előidéző görcsös összehúzódásokat, ami főleg száraz köhögés esetén nagyon előnyös, de erős köhögéskor, valamint asztmás tüneteknél szintén enyhülést idézhet elő a jakuzzi.
Ezen felül kiemelendő még általános közérzet javító hatása, de alvás előtt alkalmazva megnövelhetjük vele az alvásminőséget is, hiszen a medence melegítő hatásával a test könnyebben lép át pihenő fázisba, ami a gyógyulás egyik legfontosabb eleme.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva