Riporst.hu | 2021.03.29. 14:00
A jó időben már előkerülhetnek a grillek, nézd meg, mire érdemes odafigyelni!
A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt jelenleg az otthonmaradással lehet leginkább csökkenteni a fertőzésveszélyt, de a grillezés jó kikapcsolódás.

A szép időben, aki csak teheti, kiül az erkélyre vagy a kertbe, hogy egy kicsit kiszakadjon a napi teendők rutinjából, és ilyenkor a grillek is előkerülhetnek.

„A kikapcsolódás élményét ilyenkor a grillezés teheti még teljesebbé, hiszen a jó levegőn hamar megéhezik az ember.

És szinte minden családban van kéznél egy féltve őrzött recept, amit sohasem lehet megunni”

– emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Fotó: Pixabay

A grillezéshez nem kell már speciális alkalom, a sütögetéssel pedig élvezetesen lehet kitölteni az „ajándékba kapott” időt. Ráadásul nem igényel nagy előkészítést akkor, ha valaki kontaktgrillt használ, hiszen ezzel a készülékkel füst- és károsanyagmentesen, ugyanakkor a fenséges illatok maximális élvezetével lehet grillezni.

„Egy kontaktgrill kis helyet foglal, és a hússzeletek oldalai egyszerre süthetőek vele. Emellett akár nyitott grillként is meg tudják villantani a tudományukat, mivel ilyenkor egyszerre sütögethetünk húsokat, halakat, zöldségeket vagy akár gyümölcsöket is a grill sima, illetve bordás felületén” – hangsúlyozta.

Egy kontaktgrillel pontosan úgy süthetők át a hússzeletek, ahogyan azt előre beállítjuk. Grillezés előtt javasolt időben kivenni a hússzeleteket a hűtőszekrényből, hogy visszanyerjék természetes szerkezetüket. A felengedés miatt keletkező nedvességet pedig lehetőleg ne csapvíz alatt távolítsuk el, hanem itassuk fel egy konyhai papírtörlővel. Sütés előtt javasolt valamilyen húspáccal előkészíteni a hússzeleteket, ami egyfelől karakteres ízvilágot teremt, másfelől pedig ez az eljárás kicsit megpuhítja a húst.

Alapvetően háromféle – száraz, marinád (ecetes-olajos) és BBQ szósz – pác létezik és ezek elkészítése során csak a fantázia szabhat határt.

Fontos tanács, hogy grillezés után lehetőleg pihentessük a húst egy ideig, és csak ezt követően tálaljuk fel.

A különféle húsokhoz és halakhoz akár burgonyaszeleteket, cukkinit, paradicsomot vagy gombafejeket is grillezhetünk.

Forrás: ripost.hu

Nyitókép: Pexels.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva