likeBalaton.hu | 2021.04.22. 10:00
A két fiútestvér és a barátnő közös nyaralásra indult, majd előkerült a láncfűrész
Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki testvérével került összetűzésbe a balatoni nyaralásuk idején.

A 27 éves budapesti férfi 2020. július közepén érkezett barátnőjével Alsóörsre, a családi nyaralóba, ahová pár nappal később a fivére és annak élettársa is megérkezett.

A vádlott másnapra meghívta barátait a nyaralóba, ahol az este folyamán a férfi barátnője, illetve testvére között szóváltás támadt. Az elkövető emiatt kifogásolta testvére viselkedését, majd szidalmazni kezdte, amely végül a fivérek közötti durva hangnemű veszekedéssé fajult.

A vita során még egy láncfűrész is előkerült, melyet a terhelt beindított, és arra utalva, hogy testvérének vége lesz, a szerszámnak többször fel is erősítette a hangját. A vendégek kérésére végül a láncfűrészt leállította, ám kiment az utcára, ahol felmászott a fivére tulajdonát képező személygépkocsi tetejére, ahol ugrálni kezdett, majd egyensúlyát vesztve rázuhant a szélvédőre, amely pókhálósra törött.

Az udvarra visszatérve a terhelt a kerítésnek lökte testvére élettársát, majd a nő védelmére kelt fivérét kezdte bántalmazni, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A sértett könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítvánnyal élt testvérével szemben.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Nyitókép: illusztráció/ shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva