Fái / borsonline.hu | 2020.06.20. 08:02
Nagy Feró a Balatonnál törte fel a koncertkarantént
A koronavírus-járvány miatt március eleje óta nem állhatott színpadra, ami Nagy Ferót is megviselte. Talán nem meglepő, hogy igent mondott az első lehetőségre. A napokban a likeBalaton.hu-nak nagyinterjút adott zenész a Balatonnál zenélt.

– Sejtettem, hogy ebből baráti összejövetel lesz, de azért vittem mikrofont, hangfalat, mindent. Kellett is. A domboldalban zenéltünk, amivel a falut is felébresztettük este nyolc körül. A gyerekek felszaladtak a faluból, nézték az ingyen koncertet. Nagyon jól éreztem magam közöttük – mondta Nagy Feró.

Feró bárhogy is törte a fejét, nem jutott eszébe, hogy sok évtizedes pályafutása alatt valaha lett volna ilyen. Soha nem lépett fel ennyire kevés ember előtt.

Fotó: borsonline.hu / Nagy Feró saját archívuma

– Még ha lakodalomba hívtak, ott is voltak kétszázan, de, hogy nyolcan meghívnak, és még fizetnek is érte?! Óriási! Végre emberek közt voltam, beszélgettünk, jólesett – mondta Feró, aki még tart a nagyobb koncertektől. – Érdekes dolog, hozzászoksz, hogy nem csinálsz semmit, és nincs pénzed. A nyugdíjból, meg a rádiós gázsiból élek. Ebből a minimálbérből elvagyok, nem panaszkodom. Ma­radjunk abban, hogy a klubbulikat most jobban szeretem, a kisebb koncertek érdekelnek. Augusztus 21-én a Tabánban lesz nagy, húszezer emberrel, de a vírus odajön, és fertőz. Félek tőle. Akkor nyugszom meg, ha lesz ellene vakcina. Persze akkor majd mutálódni fog, jön a COVID-20 – neveti el magát Feró.

Olvastad már a napokban Feróval készített nagyinterjúnkat? Gyerekkor, Balaton, gyerekkori Balaton is van a beszélgetésben, itt találod!

– Nem beszarni kell, hanem túlélni. Ez a lényeg. Az első kanyart megnyertük, de még itt van. Az internetes koncert közönség nélkül olyan, mint a telefonszex, még pótcselekvésnek is rossz. Az a jó, ha látod a közönséget, érzed a szeretetet, az energiát – tette hozzá az énekes.

 

 

Nyitókép: borsonline.hu / Nagy Feró saját archívuma

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva