2018.08.17. 12:00
A konyhámban készül az év strandétele
Szikra Gabriella A konyhám alapítója és tulajdonosa nem hazudtolja meg a vezetéknevét. Valósággal szikrázik munka közben. Jön, megy, intézkedik, rendelést vesz fel, kiszolgál, beszélget a vendégekkel, irányítja a munkát, miközben hősiesen állja a média rohamát. Ugyanis A konyhám alkotta meg az idei év strandételét, a gofcsit.

A gofcsi mellett a tortizza nevű étel is jól szerepelt a megmérettetésen, de ezek mellett is számos különleges étellel várja a vendégeket a balatonfenyvesi strandon a Konyhám, ami a tavalyi nyitás óta nagyon népszerű lett. Mivel egy étel esetében csak akkor lehet hitelesen írni, ha megkóstoljuk, ezért elmentem és megnéztem A konyhámat, és természetesen meg is kóstoltam a 2018-as év strandételét. De először kiderítettem, hogyan készül a gofcsi.

Ha a gofcsi alapja elkészült, jöhet rá a feltét.

A sajt mellett természetesen sok más is kell a tökéletes ízkombinációhoz.

Miután elkészült a látványnak sem utolsó gofcsi, természetesen meg is kóstoltam.

Ugyan a videóban csupán egy harapás hiányzott a gofcsiból, de az étel az utolsó falatig elfogyott, valóban nagyon finom.

A gofcsi mellett nagyon szeretik még a vendégek kacsaburgert, nagy kedvenc még egy különleges friss sajt, amit gyömbéres baracklekvárral és sült krumplival tálalnak, és tavaly óta töretlen népszerűségnek örvend a barbacue oldalas. A felsorolt ételekből is látszik, hogy a strandolók a hagyományos palacsinta, lángos, hekk, sült kolbász mellett egyre inkább igénylik a különleges, eredeti ízeket.

A konyhámat is ezért kedvelik egyre többen. Amikor ott jártam, akkor sem volt a személyzetnek egy perc szusszanásnyi ideje sem, folyamatosan jöttek-mentek a vendégek, éppen csak egy közös fotó erejéig álltak meg.

A konyhám berendezése is különleges, odafigyeltek a részletekre. Galéria alább:

 

Szikra Gabriella, azt szerette volna, ha van egy olyan hely Fenyvesen a strandon, ahol nem csupán a megszokott strandételeket lehet kapni, hanem valami olyat is, ami kicsit más, kicsit különleges, de mégis finom. Fontosnak tartja, hogy jó minőségű alapanyagokból, ízletes ételeket készítsenek a vendégeknek.

Tudósító: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva