2018.08.17. 08:00
A különlegesebb fagyik iránt is nagy a kereslet
A nyár elmaradhatatlan, töretlenül népszerű velejárója a fagylalt, amiből nem meglepő módon a kánikulai napokon fogy a legtöbb. A klasszikus ízek mellett a különlegességeket ugyanúgy sokan keresik.

A bizonyos körökben kultstátusznak örvendő És megint dühbe jövünk című film egyik legtöbbet emlegetett jelenete, amiben a fagyiskocsin dolgozó Bud Spencer hiába mondja el többször a tenyérbemászó modorú Terence Hillnek, hogy elfogyott a pisztácifagylalt, utóbbi mégis folyamatosan ilyet kér tőle.

– Naponta többször hallom ezt a viccet, de szerencsére mi árulunk pisztáciát – nyilatkozta mosolyogva a Naplónak Kárpáti Sára, a balatonfüredi Waikiki Bisztró és Koktélbár fagyiárusa, amikor a kedvelt nyári édesség iránti keresletről kérdeztük. Mint mondta, napközben a legtöbben a strandon töltik az idejüket, ilyenkor nem kiemelkedő a forgalom, viszont a késő délutáni óráktól kezdődően beindul a nagy fagyidömping.

– A csokoládé, a vanília, a puncs örök klasszikusnak számít, de a fagyiért sorban állók többsége szívesen kísérletezik. Sokan megkérdezik, milyen ízt ajánlok, és az idősebbek sem félnek kipróbálni az újdonságokat, különlegességeket. Nagyon népszerű például az epres sajttorta és a Rákóczi túrós fagyink, de a mákos ízesítésűek is igencsak keresettek, a gyerekek kedvence pedig a gumicukor ízű. Sokan szeretnek leülni a fagylalt mellé, a díszített fagyikelyhek ugyancsak népszerűek – árulta el az egyetemista lány. Megtudtuk tőle: a legtöbben fejenként két gombócot kérnek, de a visszatérő vendégeik körében nem ritka a négygombócos rendelés.

Dobos Milán, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó fagyiárusa úgy látja, a tavalyi évhez képest sokkal jobb az idei forgalom. – Persze ez annak is köszönhető, hogy az Anna-báli csemegével elnyertük a Balaton fagyija díjat. Általánosságban elmondható, hogy a standard ízek, mint a csoki, a vanília és a puncs mellett az egyedi, különleges fagylaltok is kelendőek, mindenből sok fogy, kánikulában különösen. Délután három-négy óra körül indul meg a roham fagyiért. A fagylalt szezonja nagyjából áprilistól októberig tart – jegyezte meg a gimnazista fiatalember. Hozzáfűzte, nagyon szeret fagyiárusként dolgozni, amihez a családias munkahelyi légkör mellett az is hozzájárul, hogy ha megkívánja, neki is mindig jut a hűsítő portékából.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva