borsonline.hu | 2021.08.11. 14:00
A kutyáddal strandolnál a Balatonon?
Régi igénye volt a kutyatartóknak, hogy együtt nyaralhassanak házi kedvencükkel. Ma már az ország számos pontján van erre lehetőség, de ami fontos, hogy az írott és íratlan szabályokat mindenhol be kell tartani, nem szabad veszélyeztetni mások kikapcsolódását.

Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhely
A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak. Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak, egy homokozót kutyavécének, mellette kukával az ürüléknek. A nap sugarai ellen számos fa biztosít árnyékot, a belépés pedig ingyenes.

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely
A kutyatulajdonosok már nagyon régóta szerettek volna egy területet, ahol tudnak kedvencükkel együtt pancsolni, így a kijelölt területnek nagyon örültek. A kikötőnél kezdődő úton lehet a legkönnyebben gyalogosan megközelíteni a jól felszerelt strandot.

Fotó: Mihály Szilvia

Tihany-Sajkod
Part menti rész, ahova egy hosszú bekötő úton lehet lejutni. A strand parkolójától a víz felé haladva a partszakasz mentén nem tilos a kutyával együtt fürdeni, úszni, de a Tihany-Sajkodi strandra tilos kutyát bevinni. A kutyabarát partszakasz távolabb található.

A Balatonon van, ahol egy egész partszakasz a kutyáké
Kép: Pixabay

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert
A közel fél hektáros területen lévő parkban az ebek szabadon futkározhatnak, de a kutyák számára kialakított játszótéren szórakozhatnak, tanulhatnak is. A vízimádó ebek gazdáikkal együtt csobbanhatnak a Balatonban. A park látogatása eddig ingyenes volt, idén azonban már belépődíjat kell fizetni.

Fotó: Keszthelyi Kutyás Strand hivatalos/Belovári András

A legfontosabb szabályok:

  • a kutyánk legyen oltott és féregtelenített, és az oltási könyv legyen velünk
  • „ürítéskor” vigyük a távolabbra, ürítékét mindig szedjük fel, és ehhez legyen nálunk zacskó
  • ha kiszámíthatatlan a viselkedése pórázzal és szájkosárral vigyük magunkkal, de ettől függetlenül is, ezek mindig legyenek velünk. Ha agresszív vagy ijedős, ne vigyük ilyen helyre
  • ügyeljünk, hogy másokat ne zavarjon
  • árnyékos helyre telepedjünk le, mert a napon kutya is kaphat hőgutát
  • legyen nálunk víz, vagy ha tudjuk, hogy a strandon van csap, akkor edény, amiből ihat
  • győződjünk meg korábban arról, hogy egyedül is boldogul-e a vízben
  • tüzelő kutyát ne vigyünk strandra

Fontos még, hogy a kutyás fürdőhelyek területét mindenki a saját felelősségére használhatja, és a kutya által okozott kárért a tulajdonosa a felelős.

Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva