PR cikk | 2021.02.25. 00:28
A lakossági műgyantapadló előnyeiről és hátrányairól – őszintén
Hirdetés - Iskolai sporttermek, mélygarázsok és kórházak padlóinak jólismert alapanyaga a műgyanta. Az ipari felhasználáson túl, a műgyantapadló, ez a hézag- és csúszásmentes, könnyen tisztítható anyag egyre több háztartártásban jelenik meg. Ha egyszer elkészült, nagyon lehet örülni a szép végeredménynek, azonban a kétségtelenül számos előnye mellett vannak bizonyos hátulütői is, amelyekkel jó tisztában lenni, mielőtt még végleges döntésre szánnánk rá magunkat.

De mi is az a műgyanta padló?

Az öntöttpadlónak is gyakorta nevezett burkolat összefüggő és önterülő massza, ami egyenletes, hézagmentes fedést biztosít. Lehet fényes és matt is, igény szerint.

A kezdet: célkeresztben az ipari műgyanta

A műgyantából öntött burkolatot eleinte kizárólag indusztriális célokra használták: a nagyobb üzemek betonból készített padlóinak a burkolására szolgált. A betonpadló ugyanis a műgyanta borításnak köszönhetően porózussá, víztaszítóvá válik. Ahogy az már csak lenni szokott, a műgyantapadló, hála a számos előnyének, szépen lassan beszivárgott a közemberek lakásaiba is.

Esztétikai értéke terén verhetetlen

A műgyantapadló csodaszép! Ez tény, ízlésvilágtól függetlenül, különösen a fényes dizájnok esetében. A padlóburkolat remekül veri vissza a fényt, optikailag pedig a kisebb szobákat is nagyobbnak láttatja.

Fotó: freepik.com

Takarítani nem szeretők, figyelem!

Ha nem a takarítószenvedélyünkről vagyunk híresek, esetleg kevés idő jut e házimunkára, a műgyantapadlót imádni fogjuk! Néhány mozdulattal ugyanis még a legmakacsabb szennyeződés is eltávolítható a felületről. A műgyantapadló emellett híresen jó kopásálló is.

Nem mindig „happy end” a vége a történetnek

Az önterülő padló szakszerű kivitelezése nem egyszerű feladat. Nem véletlen, hogy sok ipari műgyantázó cég nem vállalja a lakossági igények kielégítését. A munkaterület felkészítése, így a betonozás is külön megér egy misét, arról nem is beszélve, hogy több kisebb szoba padlójának egységesítése nagy precizitást és körültekintést igényel. A műgyantapadló sikerének kulcsa tehát minden esetben a kiválasztott kivitelező cégen áll vagy bukik. Lakástervezéskor érdemes figyelembe venni!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva