Szaniszló Hajnalka | 2019.05.01. 06:00
A legjobb fiatal bringások tekernek a Balatonnál
Május 5-én nemzetközi kerékpárosverseny zárófutamára érkeznek Veszprémbe a jövő nagy versenyzői a visegrádi országokból. Idén hatodszor lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” (Kárpáti Futárok Versenye) több fordulós országúti kerékpárversenynek.

A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb európai megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára a visegrádi országokban.

Az idei versenyen 25 csapat vesz részt szerte Európából. A 125 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között egy magyar csapat tagjait is.

Veszprémbe ezúttal ismét a zárófutamra érkeznek a csapatok a szlovákiai Poprádból, ahol az előző, 4. futamot teljesítik az előző napon. Vasárnap Veszprémből rajtol a mezőny és Pápán érkezik célba. A versenysorozat korábbi futamai Lengyelországban és Szlovákiában zajlanak, a helyszínek között Veszprém lengyel testvérvárosa, Tarnów is megtalálható.

Fotó: http://www.bakony-balaton.hu/

A hivatalos magyarországi futam rajtja 2019. május 5-én 12:00-kor lesz Veszprémben, az Óváros téren, a versenyzők a mintegy 150 km-es szakasz megtétele után Pápán érnek célba, várhatóan délután 15:30 körül.

A hazai helyszín, a Bakony-Balaton vidékének lankás-dombos tája az enyhe szintkülönbségek miatt igen kedvelt futama a versenysorozatnak, hiszen így akár 40-50 km/h körüli átlagsebességet is elérhetnek a fiatal sportolók. Mivel nem csak elsőrendű utakon tekernek a versenyzők, közelről találkozhatnak Veszprém és a Balaton-felvidéki, déli-bakonyi régió valódi vidéki arcával, természeti szépségeivel.

Fotó: http://www.bakony-balaton.hu/

A tervezett útvonal:

Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Ajka-Padragkút – Halimba – Nyirád – Zalahaláp – Tapolca – Monostorapáti – Kapolcs – Pula – Öcs – Ajka-Padragkút – Halimba – Nyirád – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup –Pápakovácsi – Pápa.

Figyelem!

A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak. A verseny során a futam útvonalán az alábbiak szerint részleges útlezárásra számíthatnak és a pálya mellett a parkolás is tilos lesz.

A versenyt a rendőrség és a polgárőrség felügyeli. Kérjük, a lent megjelölt időszakban a verseny útvonalát ne használják járműveikkel.

 

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. valamint Veszprém és Pápa városok önkormányzata mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, a Veszprém Megyei polgárőrségek, a veszprémi VKSZ Zrt., a pápai Jókai Mór Művelődési Központ, az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület, az ERGO-Ambulance Kft. vesznek részt. A verseny magyar szakaszának szakmai-technikai igazgatója Szilasi László.

A Carpathian Couriers Race 2019 versenyprogramja és állomásai:
2019.04.30: Prolog: Lublin (POL, 1,4 km)
2019.05.01: 1. szakasz: Polaniec-Tranów (POL, 170 km)
2019.05.02: 2. szakasz: Tarnow- Nowy Sacz (POL, 162 km)
2019.05.03. 3. szakasz: Oswiecim-Jablonka (POL, 106 km)
2019.05.04. 4. szakasz: Poprad-Poprad (SK, 135 km)
2019.05.05. 5. szakasz: Veszprém- Pápa (HUN, 150 km)

A rendezvény ideje alatt forgalomkorlátozásokra és lezárásokra lehet számítani, érdemes tájékozódni és figyelembe venni az alábbiakat:

A verseny során a futam útvonalán az alábbiak szerint részleges útlezárásra számíthatnak és a pálya mellett a parkolás is tilos lesz. A versenyt a rendőrség és a polgárőrség felügyeli. A szervezők kérik, hogy a lent megjelölt időszakban a verseny útvonalát ne használjuk járműveinkkel.

A verseny időterve:
Rajt: 12:00 óra (Veszprém, Óváros tér)
Cél: kb. 15:30 óra (Pápa, Várkert út)

Útvonal:
A futam 12:00-kor indul Veszprém Óváros térről, majd a Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Ajka-Padragkút – Halimba – Nyirád – Zalahaláp – Tapolca – Monostorapáti – Kapolcs – Pula – Öcs – Ajka-Padragkút – Halimba – Nyirád – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup –Pápakovácsi – Pápa útvonalon halad. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es, 7317-es, 7315-ös, 7309-es, és a 83-as számú közutak. A befutó 15:15 – 15:30-kor várható Pápán a Várkert út, Sportcsarnok és Petőfi Sándor utca előtti szakaszon. Az érintett utakon, szakaszos forgalmi megállítás várható a versenyt kísérő rendőrségi felvezetők részéről.

Felhívják továbbá a közlekedők figyelmét, hogy Veszprémben a Szabadság tér és az Óváros tér közötti útszakaszon május 05-én 11.30 és 12.30 óra között a Vár utca megközelítése korlátozottan biztosított.

Továbbá a rendezvény miatt a következő parkolók az alább megadott időpontokban le lesznek zárva:
Óváros téri parkoló május 5-én, vasárnap 6:00-tól 12:30 óráig;
Erzsébet ligeti parkoló május 5-én, vasárnap 6:00-tól 12:30-ig.

A 8-as számú főút 77-es úti kereszteződésénél, valamint a Veszprém, Óváros tér és a József Attila út közötti szakaszán várhatóan 12.00 és 12:30 között rendőrségi irányítással teljes pályás útlezárásra kerül sor. A mezőny legvégén egy záró rendőrautó lesz, elhaladása után nem kell több kerékpárosra számítani és az útlezárás is feloldásra kerül.

Készítette: Szaniszló Hajnalka

Kiemelt kép: http://www.bakony-balaton.hu/

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva