Mihály Szilvia | 2019.03.08. 17:00
A LikeBalaton 5 tippje lomtalanítás előtt
A tavasz sok helyen a lomtalanítás ideje, a legtöbb településen szervezetten viszik el a felhalmozott kacatot. A balatoni nyaralótulajdonosok is ilyenkor szelektálnak, és készülnek fel a nyári szezonra.

A lomtalanítás kiváló alkalom, hogy megszabaduljunk a nyaralónkban megunt bútoroktól, plédektől, kerti díszektől, lyukas medencétől, száz éves úszógumiktól. Sok nyaralótulajdonos a lomtalanítás előtti hétvégén utazik először a Balatonhoz, és sokszor mérgelődések vagy családi viták után kerül csak egy-egy tárgy a kukába. Mert kinek ne lenne egy kedvenc bögréje aminek letörött a füle, de olyan jó emlékek fűznek hozzá, miközben párunk vagy gyermekünk rég megszabadulna az ócska kacattól?

Mi lenne, ha előre gondolkodnánk és kevesebb dolog kerülne a szemétkupacra? Nem megoldás, ha az állandó lakhelyünkön megunt dolgokat elvisszük a nyaralóba vagy a nyaralóból a lakásba, mert előbb-utóbb ott sem szeretnénk látni.

Mi a LikeBalaton 5 tippje?

1. Adományozzon
A megunt, de jó állapotban lévő bútorok, könyvek, ruhák és használati tárgyak jó helyen lehetnek egy rászoruló családnál vagy intézetnél. Nézze meg az önhöz legközelebbi adománygyűjtő szervezeteket, templomokat, és segítsen másokon!

2. Tartson garázsvásárt

Fotó: flickr.com

A régi, de használható tárgyakat jelképes összegért adjuk tovább egy laza kerti kipakoláson. A garázsvásáron nézelődőknek kínálhatunk süteményt és frissítőt is. Itt az ideje közelebbről megismerkedni a szomszédsággal, lehet, hogy egész jó fejek a mellettünk nyaralók is.

3. Hirdesse meg
Közösségi oldalak adok-veszek csoportjaiban érdemes meghirdetni korosztály vagy téma szerint összekészített csomagokat. Mielőtt valamit leselejtez, próbálja ki ezeket a felületeket az értékesítésre.

Fotó: pixabay

4. DIY-csináld magad

Fotó: pixabay

Nagy divat bútorokat, ruhákat saját kezűleg felújítani. Így nem csak a családban marad egy-egy kedvenc szék vagy asztal, de az majd balatoni nyaralónk új színfoltja is lehet. Nyárra akár az egész kerti bútor garnitúrát újjá varázsolhatjuk!

5. Tudatos vásárlás

Fotó: pixabay

Csak akkor vegyünk új tárgyakat, könyveket a nyaralóba, ha feltétlenül szükséges. Gyakran csábulunk el az akciós ajánlatokra, és halmozunk fel teljesen feleslegesen kagylós díszeket, tengerész mintájú párnákat, plédeket a nyaralóban.

Ha mégis kidobná a kacatokat, nézze meg a Balaton körüli települések lomtalanítási időpontjait!

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva