Keszey Ágnes / zaol.hu | 2020.06.11. 10:00
A nyár attrakciója: óriáskerék Keszthelyen
50 méter magas, 30 darab, egyenként 6 fős gondolákból álló óriáskerékről lehet megcsodálni a várost és a Balatont június közepétől szeptember végéig Keszthelyen.

Az új attrakcióról Nagy Bálint polgármester tartott sajtótájékoztatót a már épülő szerkezetnél a Zenepavilon és a játszótér közötti területen.

Közzétette: Légi Fotó & Videó – 2020. június 7., vasárnap

Elmondta, hogy itt az ország egyik legnagyobb óriáskereke fog működni hamarosan. Felidézte, hogy a tavalyi adventi időszakban az akkor Fő téren üzemelő – ennél kisebb – látványosság nagy népszerűségnek örvendett és sokakat vonzott.

– Egy ötven méteres óriás épül fel, mely hozzájárul Keszthely jó híréhez. Egy ilyen időszak, mint a koronavírus-járvány ideje, nagyon meghatározó. Főként a turisztikából élő településként kifejezetten fontos, hogy a hazai turizmusra is építsünk és olyan szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, mely akár a szűkebb, akár a tágabb környezetünkben még vonzóbbá teszi a várost. Egy ilyen minőségi attrakció jó lehetőség arra, hogy belföldről, de akár külföldről is érdemes legyen Keszthelyre ellátogatni, és kipróbálni az óriáskereket, gyönyörködni a látványban.

Közzétette: Légi Fotó & Videó – 2020. június 7., vasárnap

Ezt június 19-e és szeptember vége között lehet megtenni. Az építmény „ikertestvére” korábban télen Győrött és nyaranta Siófokon működött, a Keszthelyen most épülőt csak a szombathelyi adventi vásáron próbálhatták ki az érdeklődők.

Nyitókép: pixabay

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva