2018.12.31. 04:20
A nyelvvizsga ára
Hirdetés - Manapság, ha nyelvvizsga árakról beszélünk, mindig csak a konkrét vizsgadíj kerül fókuszba, pedig van még néhány tétel, amire nem árt felkészülni. Kerülj képbe most!

Szerencsére egy-egy angol vagy német nyelvi bizonyítványra ma már nem kell vagyonokat szánni, és a számtalan nyelvvizsgaközpont mindenkinek elérhető közelségbe hozta a hőn áhított papír megszerzését. Többféle fizetési konstrukció, árszabás és egyéni megoldás közül választhatunk, ami nagy szabadságot jelent – ugyanakkor nem árt picit mélyebbre ásni, hiszen egy középfokú nyelvvizsga ára nem egyenlő a vizsgadíjjal.

Tanfolyam, tanár, segédanyagok

Ha kezdőként vagy minimális nyelvtudással tűzöd ki magad elé a nyelvvizsga megszerzését, mindenképpen szánnod kell a tanulásra is. Magántanár fogadása a legdrágább (óránként 3-5 ezer forint is lehet), jellemzően ezt követik a kis majd a nagy létszámú csoportos tanfolyamok (utóbbi 40 ezer forintnál kezdődik), végül pedig a számos, fizetős online regisztrációval elérhető digitális képzés.

Számolj a nyelvkönyv és munkafüzetek, audio mellékletek megvásárolásával is. A legmenőbb, legújabb nyelvkönyvek ára borsos lehet, a két-három éves kiadványokat már kedvezőbben elérheted. A tanulást segítő, vagy kifejezetten vizsgára felkészítő appok és játékok költsége is széles skálán mozog – ha tudod magadról, hogy szeretsz játszva tanulni, mindenképpen tájékozódj a letöltések áráról.

Vizsga- és pótvizsga díjak

Természetesen senki nem úgy megy el angol középfokra, hogy a büdzsébe eleve belekalkulál egy-két pótvizsgát is. Mégis, ha nem szeretnél meglepődni, vagy az előre félretett költségvetésből kiszaladni, nézz körül a vizsgadíjakat illetően. Az Euroexam honlapján megtalálod az árszabásokat. Anyagilag jobban jársz például, ha egyszerre teszed le az írásbeli és a szóbeli vizsgát – alapfokon így 26, felsőfokon 34 ezer forint lesz a vizsgadíj.

Ha okosan jársz el, spórolhatsz is!

Több ponton lefaraghatsz a nyelvvizsgád árából, csak legyél szemfüles. A kicsivel magasabb létszámú csoportok jellemzően kedvezőbb áron érhetők el – négyes helyett válasz nyolcfős kurzust. A legtöbb nyelviskolában megengedik, hogy a tankönyveket lefénymásold vagy a netről letöltsd. Használd ki az ingyenesen elérhető felkészülési terveket, segédanyagokat, tippeket és online tanfolyamokat. Ne feledkezz meg arról sem, hogy egy új kormányrendelet szerint, ha még nem múltál el 35, és magyar állampolgár vagy, utólag visszaigényelheted a nyelvvizsgadíjad 100%-át. Látod, így nem is olyan vészes!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva