2019.11.04. 05:22
A parkolók kavalkádja - hol érdemes parkolnunk
Hirdetés - Ha külföldre tervezünk utazni, leggyorsabban és legkényelmesebben repülővel tehetjük meg. Többfajta reptéri transzferre is lehetőség van, de sokan nem is számolnak a legkomfortosabb és legolcsóbb megoldással, a saját autó használattal.

Amikor saját autóval tervezünk a Ferihegyi reptérre menni, rendszerint igyekszünk találni egy rokont vagy egy barátot, aki a járgányt visszahozza, illetve megérkezésünkkor értünk jön. Abba sok esetben nem is gondolunk bele, hogy a járművet akár ott is hagyhatjuk egy parkolóban az utazásunk ideje alatt. Pedig sok előnye van: kényelmesen ki- és haza juthatunk, nem függünk senkitől, a magunk tempójában haladhatunk.

Akár online is megtervezhetjük az utazásunk, a repülőjegy vásárlástól a parkolás lefoglalásáig.

Akár online is megtervezhetjük az utazásunk, a repülőjegy vásárlástól a parkolás lefoglalásáig. (Forrás: Edeltravel/Pixabay)

Reptéri parkolók, de melyik?

Nemcsak a reptér saját parkolója, hanem a légikikötő mellett több, távolabbi és közelebbi parkoló is várja az utazóközönség gépkocsijait. Az, hogy melyiket válasszuk, több szempont együttes mérlegelése segít bennünket. A Liszt Ferenc repülőtérnek van saját parkolója, de több, távoli helyszín is van, ahol a járgányt hagyhatjuk. Ezek általában a termináltól olyan messze találhatóak, ahonnan csak újabb járműre szállással érhetjük el a gépünket.

Ezektől a parkolóktól szoktak transzfer járatokat indítani a célba jutás érdekében. A parkoló őrzött, költsége napidíjas, ami nem kevés, a transzfer viszont ingyenes. Ha viszont nem szeretnénk ezzel a plusz feladattal foglalkozni, akkor érdemes a Ferihegyi parkolást választani.

Miért a Ferihegyi reptér?

A légikikötő szomszédságában való parkolásnak számos előnye van, és több helyszín között válogathatunk, melynek pénztárcánk és utazási időnk szab határt. A parkolók mindegyike kamerával felszerelt, így biztonságban tudhatjuk járgányunkat, még egy hosszabb külföldi tartózkodásunk ideje alatt is.

Az őrzött reptéri parkolóban biztonságba tudhatjuk autónkat az utazásunk alatt.

Az őrzött reptéri parkolóban biztonságba tudhatjuk autónkat az utazásunk alatt. (Forrás: Florian Pircher/Pixabay)

A kényelem mellett szavazunk, és a prémium megoldásokért akár többet is fizetünk? Ha sokat utazunk, ez nem is kérdés. Lehetőségünk van közvetlenül a terminál mellett, pár percre parkolni és fedett folyosón, pillanatok alatt beérhetünk oda.

Ha nem csak egy-két napra utazunk, akkor is van esélyünk hosszú távú parkolásra, ráadásul fapados árakon. Ilyenkor ugyan messzebb tesszük le az kocsinkat, de hat-nyolc perc gyaloglással már ellenőriztethetjük is a jegyünket és feladhatjuk csomagjainkat, és még ebben az esetben sem kell plusz transzfer idővel számolni. A helyünket akár online is foglalhatjuk és ki is fizethetjük, utazás előtt akár 12 hónappal. Ha ezt a lépést együtt végezzük a repülőjegy megvásárlásával, biztosan nem fog elmaradni a parkolóhely foglalása.

Érdemes osztani-szorozni, beszámítani a kényelmet és a megnyert időt, amikor tervezzük az utazás eme kicsi, de igen fontos részét. Hisz mondani sem kell, igen nagy bosszúságot okoz, ha lekéssük a gépet. Figyeljünk a részletekre és válasszuk a legpraktikusabb megoldást!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva