2018.10.02. 18:00
A szellemvárosból látni a Balatont
Elhagyatott épületek, bozótos utcák  –  mindenki csak szellemvárosnak nevezi az elhanyagolt területet, ahol pár évtizede még családok élték mindennapi életüket.

A Balaton közelében fekvő település Szentkirályszabadja a repülőteréről és az egykori katonai bázisról ismert. A repülőtér mellett lévő laktanya több mint 20 éve elhagyatott, a hátborzongató halott „város” leginkább egy sci-fi film atomkatasztrófa sújtotta városára hasonlít. A szovjet stílusú laktanyát a hatvanas években építették, orosz és ukrán katonák szolgáltak a támaszponton, külön iskola, óvoda, mozi és boltok is tartoztak a laktanyához.

A Szovjetúnió felbomlása idején egyre több katona és családja hagyta el a szolgálati helyet, így az 1990-es évek elejére teljesen lakatlanná vált a környék. Mostanra a természet is visszavette, ami az övé: bokrok, bozótok, fás területek és gaz lepte el az egykori szovjet városkát. Az otthagyott holmik többségét már elvitték a fosztogatók, így vált a repülőtéri laktanya az évek során szellemvárossá.

A lerobbant városrész egy az egyben hasonlít Csernobilra, így érhető, hogy már több tévéstáb is érdeklődött a helyszín iránt, hogy katasztrófa filmet forgatna a területen. Az elhagyatott épületekből már elloptak mindent, ami mozdítható.

A hely magánterület, nem látogatható szabadon. Az ide szervezett airsoft-események miatt balesetveszélyes a védőfelszereléssel nem rendelkező látogatók számára.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva