Mihály Szilvia | 2020.02.11. 05:59
A Tündérszépek 2020 királynője imádja a Balatont és Habcsókot
A fiatal Tótpeti Lili természetes szépségével és mosolyával nyűgözte le a Tündérszépe 2020 zsűrijét. Ez a természetes báj hatja át a nagykanizsai lány életét, aki imádja lovát, Habcsókot és nem kérdés, de a Balatont is. A Zalakarosi fürdőben készített képei alapján kijelenthetjük, nem csak Tündérszép, de vízikirálynő is.

Tótpeti Lili a Tündérszépe verseny győztese nem csak csodaszép, kedves és mosolygós, ahogy ezt egy szépségkirálynőtől várjuk, de fiatal kora ellenére céltudatos, határozott. A természetesség sem csak külsejében mutatkozik meg, a természet, az állatok szeretete a hétköznapjaiban is fontos.
Nagykanizsán él szüleivel a Csónakázó-tó és a Parkerdő közelében, azt mondja, ez az erdőközeli gyerekkor és a víz határozza meg a pályaválasztását is. Agrármérnöknek készül, ezen belül az állatok és a vadgazdálkodás érdeklik.

A Zalakarosi Fürdőben Lili szinte otthonosan mozgott, nem véletlenül. A nagykanizsai lány sokszor jár ide a barátaival kikapcsolódni. Elsősorban a fürdő csúszdaparkja hozza izgalomba, de megtudtuk, hogy Lili lételeme a víz, ha teheti úszik, és szeret wellnessezni is.

– Nagyon szereted a vizet, mi jut eszedbe a Balatonról?
– Vízpart, buli és a barátokkal eltöltött közös idő.

– Ezek szerint Balaton rajongó vagy?
– Nem kérdés. Nagyon szeretek a Balatonnál pihenni, nem is tudom eldönteni, melyik a kedvenc részem. Kismilliószor voltam már a Balatonnál. Balatonmáriafürdőre rendszeresen járunk nyaralni, de a Tihanyi-félsziget is csodás és Siófoki sétány is nagyon teszik.

– A Tündérszépe verseny felkészítő tábora Badacsonyban volt. Ott jártál már korábban?
– Igen. Nagyon sokat túrázunk a Balatonnál a szüleimmel. Ha nincs strandidő, akkor kirándulunk és biciklizünk a tó körül. Tavasszal, ősszel és télen is imádom a tavat és a környékét. Sajnos, még nem tekertem körbe, bár már többször elhatároztuk, eddig ez csak félig sikerült, de a bakancslistás vágyak között szerepel.

– Van még egy különleges vágyad a Balatonnál, amit elárultál nekünk.– Igen, egyszer szeretnék a lovammal, Habcsókkal belegázolni a Balaton vizébe és vele úszni.

– A víz a lételemed, azt mondtad. Az úszáson kívül milyen vízi sportokat próbáltál ki?
– Nagyon szeretem a vizet, öt évig versenyszerűen úsztam. Van kajakozó a családban, de én ezt a sportot nem szeretem annyira. Az úszás mellett búvárkodni is szeretek. Még nem vitorláztam, de nagyon szeretnék, és már nézegetem a SUP deszkás evezőket, jövő nyáron ezt is kipróbálom.

Tótpeti Lili Tündérszépe 2020 szépségkirálynője Fotó : Szakony Attila

 

– Ha víz, akkor halak. Hogy állsz a pecázással?
– Ha fogalmazhatok így, akkor kocapecás vagyok – nevet. – Kiskoromban nagyon sokat horgásztunk apával, de egyre kevesebb időm van rá. Kisebb keszegeket fogtam, de igazából sajnálom kifogni a halakat.

– Balaton, nyár, fesztiválok. Belefér az életedbe?
– Igen, bár nyaranta nagyon sok hétvégi lovas versenyen veszek részt. De nem múlhat el nyár balatoni nyaralás, bulizás nélkül. Legtöbbször Balatonmáriáról vonattal megyünk el Siófokra, és az éjszakai bulijárattal jövünk vissza a nyaralóba.

– A lovad neve Habcsók, neked pedig tökéletes alakod van, biztosan nem eszel édességet.
– De-de. Nagyon szeretem az édességet, a habcsókot is, sőt, el is tudom készíteni. Azt vallom, hogy igenis kell bűnözni a modellszakmában is. Természetesen egy fotózás vagy verseny előtt nagyon komoly előkészületek vannak, előtte egy nappal már nem eszem, és vizet is keveset fogyasztok. De egy nyaralás alkalmával belefér, hogy a barátaimmal, a családommal jóízűeket egyek, hogy együtt főzőcskézzünk.

Lángost is eszel a Balatonnál?
– Jaj, imádom a balatoni lángost és a palacsintát, persze, hogy nem hagyom ki! Ha Balatonmárián pihenünk, akkor strand előtt és strandolás után is sorba állunk a Florida fagyizónál, és én is kétszer eszek fagyit azokon a napokon. Majd a nyaralás után többet edzek, többet lovagolok. A mozgás nagyon fontos, oda kell figyelni az étkezésre is, de azt vallom, adjunk magunknak lehetőséget arra is, hogy kicsi bűnözzünk, ez nagyon fontos a léleknek.

Fotók: Tótpeti Lili/saját archív

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva