Vági Barbara / Origo.hu | 2020.03.26. 06:00
A turizmusnak is nagy segítség az adókönnyítés - a Balatonnál bizakodóak
A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng, és utána beindul a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.

A járulékfizetési halasztás és az adókönnyítés rengeteget segít a turizmus szereplőinek, a szállodatulajdonosoknak és a vendéglátósoknak – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki egy szállodának és egy csárdának is a tulajdonosa. Szerinte az iparágban dolgozók eddig munkaerőhiánnyal küzdöttek, most pedig, aki csak tudja, nem engedi el a dolgozóit, hiszen az adókönnyítés miatt minimálisra csökkent a veszteség. Arra kérte az iparágban dolgozókat, hogy ne szabadítsák rá a dolgozókat az államra, hiszen most a kormánynak a védekezéssel és a további gazdasági intézkedésekkel rengeteg költsége van – írja az Origo.hu.

Egy siófoki vendéglő üzletvezetője azt mondta, hogy nagyon nagy segítség nekik az adókönnyítés. Meg is köszönte, ugyanis így meg tudja tartani a dolgozóit. Ha pedig nyárra tényleg elmúlik a járványveszély, azt mondja, még több dolgozót tud alkalmazni.

Hoffmann Henriket a napokban kérdeztük a Balaton jövőjéről. Arról, hogy hogyan látja a koronavírus utáni életet a Balatonnál. Itt tudod elolvasni, a vele készített anyagunkat.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva