sonline.hu | 2020.08.25. 15:00
A Vöröskereszt önkéntesei értékeltek - ebből a sérülésből volt legtöbb a Balatonnál
Közel háromezer sérültet láttak el, és életet is mentettek a Vöröskereszt önkéntesei a Balatonnál.

Tizenegyedik alkalommal segítette a strandolók biztonságát és gondtalan pihenését a Magyar Vöröskereszt a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatával. A nyári hónapokban 246 fiatal önkéntes szolgált, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látták el tizenkét Balaton-parti település tizenkilenc strandján július 01. és augusztus 23. között.

Az önkéntesek 2965 esetben segítettek, s a leggyakrabban kagyló okozta vágásokhoz, mérges rovarcsípésekhez, különböző sportsérülésekhez és rosszullétekhez hívták őket a turisták. Egy alkalommal pedig egy sikeres újraélesztésben is részt vettek Balatonakaliban, ahol vélhetően egy úszás közben rosszul lett idős embert életét mentették meg.

A vöröskereszt önkénteseinek legtöbb dolguk július 10-én és augusztus 02-án volt: a két szolgálati napon 134 alkalommal fordultak a strandolók az elsősegélynyújtókhoz.

Július 10-én és augusztus 2-án volt a legtöbb dolga a Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak.

A legnagyobb „forgalmat” a balatonboglári Platán strandon lévő elsősegélypont bonyolította, ahol 357-szer volt szükség az önkéntesek munkájára.
A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 45 187 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek, ebből nyolcszor mentettek életet.

Forrás: Koszorus Rita/sonline.hu

Fotók: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva