2018.12.23. 10:00
A zalavári betlehemnél ritkán látsz szebbet
A szent család és köszöntésükre indulók, apró farakás és melengető, szimbolikus tűz, csörgedező patak és egy kis tavacska – aprólékosan kidolgozták az ünnepi életképet készítők. A zalavári templomban vízkeresztig látható a betlehem.

Már évek óta készül a falu templomában a betlehem: az ötven négyzetméteres alkotás különleges ünnepi látványosság. Három helybeli: Kurucz Dávid, Lucz József és Lucz Tamás, valamint segítőik egy hétig dolgoztak, hogy alkotásuk karácsonyi ajándék legyen a híveknek és a templomba látogatóknak.

Betlehem városhoz kötődik karácsony ünnepe

Közel két köbméternyi fenyőgallyat, mintegy negyven láda mohát, megközelítőleg nyolcszáz kiló terméskövet, három talicska homokot és két vödörnyi kőport használtak fel – ezeket az egyházközség szerezte be, illetve készítőik gyűjtötték egy részét. Az alapanyagoktól és az új ötletektől függően minden évben kicsit másképpen építik meg a betlehemet. A mostani újdonsága, hogy Kelemen István plébános javaslatára a kis Jézust csak születése napján, Szenteste helyezik az életképbe.

 

Forrás: zaol.hu/Keszey Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva